Новини на ВІККАВіККА-новиниДвадцятитрирічна черкащанка бореться за своє життя

Двадцятитрирічна черкащанка бореться за своє життя

-

- Advertisment -

Двадцятитрирічна черкащанка бореться за своє життя. Без допомоги небайдужих не впорається. Ірина Похила хворіє на муковісцидоз. У Черкасах усього шестеро людей мають такий діагноз. Муковісцидоз – спадковий недуг. Він вражає залози зовнішньої секреції, порушує функції дихання та шлунково-кишкового тракту. Дівчина лікується безперервно. Однак зараз її стан погіршився. Як можна допомогти Ірині – розповість Вікторія Курченко.

У свої двадцять три Ірина важить усього 30 кілограмів. Ще у два роки лікарі шокували батьків старшим діагнозом. У дівчинки виявили муковісцидоз. Це хвороба невиліковна. Вона вражає органи дихання та травлення. Цьогоріч у березні Ірині вкотре стало зле. Почалося все з традиційної, як для цієї хвороби, ГРВІ. Утім, цього разу несподівано з’явилося ускладнення – киснева недостатність. За останні вісім місяців дівчину вже більше десяти разів у тяжкому стані забирали в лікарню. Вдома ж для Ірини рятівник – кисневий апарат. Батьки, розповідають, купили такий, як порадили лікарі. Необхідні десять тисяч гривень збирали всім миром.
Микола Похилий, батько: «Купить-купили, а він слабенький для неї. Нам він фактично непотрібний, бо він слабий. Нам потрібно такий же апарат, але є потужніший».
Потужніший апарат коштує двадцять шість тисяч гривень. Для батьків – це непосильна сума.
Микола Похилий, батько: «До цього року ми тягли, як могли, а зараз уже все, мабуть…».

Батьки у відчаї. Ірина – їхня єдина дитина. Лікування дівчини теж дороговартісне. Держава забезпечує хворих на муковісцидоз мізером. А щодватижі батьки отримують від лікарів довжелезний перелік ліків.
Микола Похилий, батько: «В основному йде 3-4 тисячі на курс лікування, а курс лікування – 10-14 днів. Я після інфаркту – 800 грн. пенсії, її 800 грн. Жінка 700 грн. отримує. За що ми…».
Ірина твердо вірить, що приборкає недуг. І зможе знову залишати стіни власної кімнати. Зараз же для неї єдиний зв’язок із зовнішнім світом – інтернет.
Ірина Похила, хворіє на муковісцидоз: «Надіюся, дуже надіюся. І в принципі, не думаю, що так я й буду вже. Просто потрібен час, і я дуже надіюся».

P.S. Телефон батька 097 261 35 10

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Жителька Золотоніського району вкрала гроші та витратила їх на азартні ігри

Жительці Золотоніського району висунули підозру у незаконному заволодінні чужим майном із використанням електронних систем та вчиненні ряду інших правопорушень....

На Уманщині попрощаються із загиблим воїном

Громада Уманщини попрощається із військовослужбовцем Сергієм Дзюбенком, який загинув, захищаючи Україну. Про це повідомили в пресслужбі Уманської міської ради. Захисник...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x