Новини на ВІККАВіККА-новиниВ Умані мерзнуть діти

В Умані мерзнуть діти

-

- Advertisment -

Льодовиковий період. Від холоднечі потерпають не лише Черкаси, а й Умань. У місті з 80-тисячним населенням опалювальний сезон навіть не розпочався. Мерзнуть і мешканці у квартирах, і хворі в лікарнях, і діти в дитсадках. Пощастило лише тим, в кого є автономне опалення. З подробицями наші кореспонденти.

В Умані мерзнуть діти. Сьогодні зранку термометр у групі дитсадка №8 показав 13 градусів тепла. Батьки несуть до садочків власні обігрівачі. А вихователі гріють дітей рухливими іграми. Батьки скаржаться, що бояться відпускати дітей до садка, але не мають вибору, бо залишити вдома їх немає з ким. Сплять діти в теплих піжамах, а в деяких закладах ще й з пляшками, наповненими теплою водою.

Вікторія, мати 6-річної дитини: «Вона скаржиться, я її одягаю тепло, але все одно в дитсадку дуже холодно. Я боюсь, щоб моя дитина не захворіла».

Чиновники кажуть, що опалювальний сезон уже почався. Але все місто нині в окопах, немов після війни – ремонтують тепломережі.

Оксана Мельник, заступник начальника відділу освіти уманської міської ради: «У нас на сьогодні є опалення у школах 1, НВК №6, НВК №7, школі №8, №9, НВК «Педагогічний ліцей». На сьогодні в нас уже є тепло в садочках № 3, 4 , 9, 21, 14, 12,33. У нас уже працюють заклади в опалювальному режимі, ті, які в нас є позашкільними навчальними закладами, тобто третина навчальних закладів у нас уже на сьогодні опалюється».

Галина Опалко, вихователь-методист ДНЗ №8: «Дошкільний заклад готовий до прийняття тепла. Відділ освіти зробив увесь належний ремонт наших теплових мереж. Тому залишається тільки чекати».

Усього в Умані 19 дитсадків. Лише сім із них із автономним опаленням. Напередодні опалювального сезону чиновники заявляли: всі дитсадки укомплектовані і електричними обігрівачами. Тепер кажуть: упродовж кількох днів у садочках потеплішає.

Діти: «Ми хочемо, щоб було тепло в садку!».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах машина збила жінку, постраждала померла у лікарні

В ДТП у Черкасах постраждала жінка, вона померла у лікарні. Повідомляє Поліція Черкащини. ДТП сталася вранці на вулиці Чигиринська у...

У Черкасах провели в останню путь двох бійців – медика і сапера

У Свято-Михайлівському кафедральному гарнізонному соборі провели в останню путь двох військових, які до останнього боронили суверенітет України. Про це...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x