Новини"Без "Азоту" не буде розвитку Черкас": тисяча працівників вийшли...

"Без "Азоту" не буде розвитку Черкас": тисяча працівників вийшли на мітинг (ФОТО)

-

- Advertisment -

Через критичну ситуацію, яка склалася на найбільшому підприємстві нашої області – черкаському "Азоті", 3 квітня близько тисячі працівники вийшли на Соборну площу. Трудовий колектив заполонив усю площу, вимагаючи запустити виробництво та запровадити антидемпінгові мита. Мовляв, через несправедливу конкуренцію російські добрива дешевші українських, передає кореспондент vikka.ua.

Зазначимо, антидемпінгове мито є додатковим митним податком, що призначений для захисту вітчизняного товаровиробника і внутрішнього ринку від надлишкового заповнення його імпортними товарами за зниженими цінами.

Аварійна зупинка трапилася через раптове зниження тиску газу. Підприємства цієї групи – єдині в Україні виготовляли аміачну селітру та аміачну суміш. Відтак, державі довелося імпортувати продукцію здебільшого з Росії. І лише за минулоріч імпорт добрив для України склав 30 мільярдів гривень. 70% яких отримав "східний сусід".

Голова правління Віталій Скляров зазначив, що на мітинг зібралися не тільки працівники черкаського "Азоту", а й рівненського та сєверодонецького.

"Ми два місяці не виплачуємо заробітню плату. Двісті працівників уже звільнилися у пошуках оплачуваної роботи", – зазначив Скляров.

Під загрозою також і екологічна безпека, тому що підприємство відповідає за роботу міських очисних споруд. Також фактично зривається посівна, бо аграрії, проплативши мільярди доларів за добрива, так і не отримали їх.

Самі ж працівники хочуть, щоб влада їх почула: дала газ на підприємство та кредит для виплати зарплат.

Водночас, за словами заступника міського голови Черкас Станіслава Овчаренка, мер наразі у Києві зустрічається з міністрами, аби вирішити цю критичну ситуацію.

"Ми не хочемо бути остарбайтерами у чужих країнах. Ми хочемо працювати на своїй землі. Нам не треба ні польські, ні російські добрива. У нас є люди, які можуть самі їх виробляти, створюючи умови для гідного життя", – говорять працівники.

Нагадаємо, черкаський "Азот" наразі на стадії закриття. Близько чотирьох тисяч працівників не виходять на роботу через заборгованість із виплати заробітньої плати. Працює тільки персонал, який забезпечує експлуатацію і роботу екологічно небезпечних об’єктів на "Азоті".

Як повідомляв сайт vikka.ua, закриття "Азоту" може призвести до соціального вибуху в Черкасах.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Нічні тривоги на Черкащині: збито 14 ворожих БпЛА

Черкаська область провела ніч під тривогами через ворожі безпілотники, які рухалися з різних напрямків та змінювали маршрути. Про це...

Дві сім’ї з Канева отримають матеріальну допомогу після пожежі

У Каневі двом сім’ям, які постраждали внаслідок пожежі, виділили 120 тисяч гривень матеріальної допомоги. Про це повідомляє пресслужба Канівської...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x