Новини на ВІККАВіККА-новиниНове обличчя школи №17

Нове обличчя школи №17

-

- Advertisment -

Шкільна реконструкція. У 17-ій спеціалізованій школі ремонтують аварійну покрівлю. Дерев’яним балкам, що тримають стелю старого корпусу, вже більш аніж півстоліття. Вони вичерпали свій ресурс й могли обвалитися, говорить директор навчального закладу. Тому будівельники нині замінюють старий шифер на металочерепицю, а старі дерев’яні вікна – на пластикові. А поки тривають ремонтні роботи, дизайнери й чиновники ламають голови над новим обличчям школи. Адже її фасад виходить на вулицю Хрещатик, яку невдовзі реконструюватимуть. Який вигляд матиме храм науки після реконструкції, вже бачили наші кореспонденти.

Більше 100 років тому на місці теперішньої школи № 17 височів будинок жіночої гімназії А. Самойловської. На початку другої світової її зруйнували, нову ж школу збудували 1957 року. Відтоді, вже більш аніж півстоліття, її покрівлю не ремонтували; дерев’яні балки, що тримають дах, зносилися. Чиновники вирішили підійти до питання комплексно: не лише замінити старий дах, а й встановити енергоощадливі вікна й утеплити фасад.

Олександр Ільченко, директор департаменту містобудування МВК: «За нашими підрахунками, це дозволить знизити споживання енергії на опалення, як мінімум, на 50%. Розроблена презентація нашої програми та подана до Кабінету Міністрів на заходи з енергозбереження по всіх школах, по всіх дитсадках міста».

На ремонт школи місто виділило близько 1 млн. грн., говорить Олександр Ільченко. За підрахунками чиновника, проект реконструкції – дуже вигідний, за 10 років окупиться. Після його завершення художники візьмуться за оздоблення фасаду. Вже є 2 варіанти його оформлення – розмістити на стінах міні-скульптури, які б імітували учнів, або художні розписи із зображенням видатних учених.

Оксана Поліщук, начальник управління земельних ресурсів та землеустрою: «Пропозиція розмістити скульптуру у стилі ліцею – скульптуру піфагорових штанів із відповідно складеною легендою: коли запустити копієчку у штани, то, якщо вона вилетить з одного боку, складеш іспит, інакше – ні».

Обговорення дизайнерських проектів ще триває. Мерія обіцяє врахувати думку громади. Для цього варіанти оздоблення школи обіцяють оприлюднити у ЗМІ. Саме ж керівництво храму науки схиляється до класичного стилю. Директор схвалює ідею шахового, астрономічного чи математичного скверу.

Дмитро Бунякін, директор спеціалізованої школи №17: «Треба враховувати, що школа має давні традиції поглибленого вивчення математики та фізики. Це класи, які розташовані саме у старому корпусі. Ці традиції можуть бути відображені у вирішенні скверу, пришкільної території. Це буде цікаво й даватиме зрозуміти, що це за заклад».

Учнів 17-ої школи більше хвилює вигляд шкільного майданчика.

Андрій, старшокласник: «Після школи багато учнів виходять, граються. І дехто хоче посидіти, а ніде. То краще було б наставити альтанок, лавочок»».

Наталя, старшокласниця: «Було б краще, якби він став білого або бежевого. Це би надало свіжості нашій школі».

Настя, старшокласниця: «Англійські газони біля школи, щоби діти могли насолоджуватися зеленню, й посадити декоративні дерева зелені».

У планах чиновників – реконструювати у стилі школи і їдальню, приміщення якої побудоване пізніше. На завершення ремонту та підготовку дизайнерського рішення, прогнозують у мерії, знадобиться близько 2 місяців. Насамкінець шкільний фасад планують підсвітити.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Без опадів та сонячно: на Черкащині зберігається погода з літнім теплом

Прохолодний антициклон, який перемістився зі Скандинавії на центральну частину росії, продовжує формувати в нашому регіоні погожі дні з літньою...

Химерне і миле: черкаська художниця представила свою першу авторську виставку (ВІДЕО)

Позитивні жахіття. Свою дебютну виставку представила в черкаському художньому музеї Катерина Терещук, відома у світі творчості під псевдонімом Awesome...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x