НовиниЧеркаські депутати скасували своє резонансне рішення по Соснівці

Черкаські депутати скасували своє резонансне рішення по Соснівці

-

- Advertisment -

Депутати 2 березня на сесії скасування рішення Черкаської міської ради від 22 грудня 2016 року № 2-1591 "Про внесення змін до детального плану території між вулицями Дахнівська, Соснівська та автодороги Н-16 в місті Черкаси". За проголосувало 27 депутатів та міський голова, 7 – утрималося. Лище троє обранців Володимир Бурячинський, Микола Мирза та Костянтин Чернецький проголосували "проти".

Так, рішенням Черкаської міської ради від 22.09.2016 № 2-1098, на яке йде посилання в рішенні № 2-1591 від 22 грудня 2016 року "Про внесення змін до детального плану території між вулицями Дахнівська, Соснівська та автодороги Н-16 в місті Черкаси", не затверджено зміни до Генерального плану міста, відповідні зміни не пройшли експертизу, не було громадських слухань з питань внесення змін до Генерального плану міста, на день прийняття рішення цільове призначення землі – для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення, встановлено обмеження у використанні земельної ділянки "охоронна зона навколо об’єкта природно-заповідного фонду". Рішенням від 22 вересня 2016 року № 2-1098 лише прийнято рішення про направлення звернення до виконавця актуалізації Генерального плану про внесення до нього змін. Але процедура внесення змін до генерального плану із обов’язковим проходженням відповідної експертизи, а головне, проведенням громадських слухань, не завершена. Відповідно, затвердження детального плану територій між вулицями Дахнівська, Соснівська та автодороги Н-16 в місті Черкаси неможливе до внесення змін до Генерального плану міста в порядку, визначеному законодавством.

Через суспільно-політичну напругу, яка склалась в місті Черкаси, пов’язаною із можливістю багатоповерхової житлової забудови "Соснівки", для забезпечення прав громади на вплив по прийняттю рішень з розроблення містобудівної документації, забезпечення врахування думки територіальної громади міста з цього питання депутати скасували проект рішення.

Нагадаємо, на цій території, майже 94 тис. кв. м, планували будувати житловий комплекс з трьох багатоповерхівок (на 12, 16 і 21 поверх), таунхаузів, житлових будинків клубного типу та громадських закладів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські екологи пропонують створити на базі Соснівки заповідник.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Антициклон «SERKAN» приносить теплу та сонячну погоду на Черкащину

Завдяки антициклону «SERKAN» у регіоні збережеться сонячна і малохмарна погода з комфортними літніми температурами. Про це повідомляє Черкаський обласний...

На Черкащині ліквідували ще одне несанкціоноване сміттєзвалище

У відповідь на звернення громадян Екологічна інспекція зобов’язала Городищенську міську раду ліквідувати стихійне сміттєзвалище. Про це повідомляє Державна екологічна...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x