Інформація та аналітикаТема дняТема дня: Масниця на Митниці

Тема дня: Масниця на Митниці

-

- Advertisment -

400 кілограмів вареників і млинців та 200 кілограмів каші. Головні атрибути ж Масниці тут на різний розмір та смак. Так черкаський мікрорайон Митниця гучно проводжав зиму й стрічав весну. Попри холод на Масницю тут зійшлася понад тисяча містян. Люди пускалися в танок та співали українських пісень.

Олександр, житель м. Черкаси: "Чудово. – Чим подобається? – Весна іде, зима закінчується, сніжок тане. Погода прекрасна. Настрій також. Красота. Усім подобається: і організація, і співають гарно, і ведучі – те, що треба"

Катерина, жителька м. Черкаси: "Подобаються народні гуляння, пісні, усе подобається"

Наталія, жителька м. Черкаси: "Дякуємо за млинці, за смачну кашу, за атмосферу, за свято"

Кухарі ледь встигають частувати охочих. Кашу готують тут на місці в пересувній печі. Лише в першу годину святкування казан із кашею спорожнів на кількадесят кілограмів.

Галина, жителька м. Черкаси: "Отаких півтора бачечки вже роздали. Усі дякують, усім бажаємо Масляної, здоров’я міцного, всього найкращого"

Поки одні частуються – інші виграють призи. За організаторів свята тутешній депутат по округу Юрій Тренкін та директор комунальної служби Роман Моторний. Вони й самі долучаються до конкурсів та дбають про дозвілля найменших.

Олег, житель м. Черкаси: "Дуже весело й чудово. І для дітей, і для дорослих. Надя, тобі сподобалося?"

Роман, житель м. Черкаси: "Гарно, святково, по-весняному, вже тепло, весна, справді, настала, дуже цікаво. Ми вже навіть подарунки отримали. Депутат нам цукерки давав, печиво"

Аби наблизити весну малечі стають у чергу до боді-арт-майстра. Дівчина не встигає змінювати фарби, аби нанести свято на обличчя дітей.

Ліза, жителька м. Черкаси: "Квіти, маки люблять, метеликів, тварин люблять діти малювати, здебільшого – котів. Настрій хороший, щоб дивилися на себе і посміхалися"

Чоловіки тут грають у дорослі ігри – поїдають на швидкість млинці за призи.

Олександр, житель м. Черкаси:"Дуже смачні. З м’ясом"

На митницьке святкування з’їжджаються з усього міста. Ось цей юнак приїхав узагалі із Золотоноші. Каже: стрічати весну тут йому тепліше.

Роман, житель м. Золотоноша: "Люблю їздити на свята такі, масово святкувати з громадою. Щиро дякую організаторам, що організували таке свято"

На Митницьких гуляннях усе за традиціями. Щоб весна напевно прийшла тут інсценізують справжнісіньке жертвопринесення – спалюють стару Марену. Саме вона за віруваннями стримувала взимку Сонце та не давала прийти весні.

Юрій Тренкін, депутат міськради: "Спалювали Марену. Спалюючи весь негатив, спалюючи зиму з позитивними думками, з бажанням змінити нашу країну на краще, наше місто на краще, наш мікрорайон Митниця і з цими думками будемо працювати весь рік"

Микола, житель м. Черкаси: "Думаю, що весна прийде скоро із такою атмосферою, весна не затримається"

Василь, житель м. Черкаси: "Свято нам дуже сподобалося, атмосфера тут така, аура проводів зими, масляна, зараз трохи попостимося. Організація чудова, все пройшла якнайкраще"

Галина Шуміленко, голова мікрорайону "Митниця": "Ми проводжаємо зиму і хочемо зустріти весну із усім найкращим, бо я вважаю, що наш мікрорайон найкращий. І нам цього року й минулого пощастило з депутатом, який це свято організував разом із КСН"

Весна ж у білій сукні та яскравих квітах постійно бігає серед людей: із кимось шепоче, дарує свою посмішку й обіцяє тепло.

Оксана Гончарук, директор БФ "Діоніс": "Весну зустрічають дуже тепло, бо люди вже втомилися, їм хочеться веселитися, гратися, співати, особливо – діткам. Це потрібно, особливо – в наші часи. І це потрібно робити традиційно, бо це наші традиції, наші звичаї. І я дуже вдячна і Юрію Тренкіну, і роману Моторному, і взагалі – "Батьківщині", за те, що вони завжди відроджують усі наші весняні традиції"

Увесь час присутніх розважають лише українськими піснями. Дівчата зізнаються: репертуар обирали щонайтепліший, настроєвий.

Людмила, жителька м. Черкаси: "Так весело тут, гарні пісні лунають, хороші конкурси. Ми бачимо в очах людей тільки радість, багато радості й от ми співали, до нас багато людей підходило, дякували"

Ольга, жителька м. Черкаси: "Атмосфера така приємна, чудова й тепло насправді, хоч на вулиці не такий прям плюс, але в душі тепло"

Наостанок організатори частують дітей морозивом та пускаються із малечею у вже весняний танок. Хоч цього дня Масницю святкують ще містом у парку, тут, у своєму мікрорайоні, пояснюють, тепліше.

Роман Моторний, директор "Соснівської" СУБ: "Не всі люди в змозі поїхати в центр міста, у парки, де проводяться свята. Дуже багато людей тут, це наші сусіди, рідні, то ми влаштовуємо для них свято тут, на місці"

Тутешній депутат Юрій Тренкін додає: святкування для нього – ще додаткова можливість почути про потреби свого округу.

Юрій Тренкін, депутат міськради: "На цих святах можна й поспілкуватися, люди відкриваються, кажуть про свої проблеми, про те, що б вони хотіли змінити, ця інформація для депутата й для впровадження в життя. Намагаємося виконати, якщо не можемо достукатися, беремо й самі виконуємо"

Заквітчані фарбами діти й усміхнені дорослі закінчують останній танок. Кажуть: свято вдалося, адже Митниця, справді, відчула весну. Відтак організатори обіцяють, зробити таке святкування щорічним.

Юрій Тренкін, депутат міськради: "Ви бачите, яке задоволення отримали люди, яке задоволення отримали діти. Думаю, що ми сьогодні так надихнемося, що вже з понеділка почнемо працювати над нашими вулицями, дворами, потім уже й над містом, над нашою державою"

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах демонтують МАФи (ФОТО)

За два тижні у Черкасах демонтовано 15 незаконних тимчасових споруд. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук розповів...

Хто організовує суспільно корисні роботи «Армії відновлення»?

Війна вплинула на зайнятість населення, зруйнувала багато робочих місць. Проект «Армія відновлення» запроваджено Урядом України восени 2022 року з...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x