Новини на ВІККАВіККА-новиниСкільки коштуватиме черкасцям новорічне застілля?

Скільки коштуватиме черкасцям новорічне застілля?

-

- Advertisment -

За тиждень черкасці святкуватимуть Новий рік. Володар 2012-го, за китайським календарем, – Дракон. Завбачливі господині вже починають дбати про святкове меню. При цьому хочуть догодити як членам своєї родини, так і цій казковій істоті. Утім новорічне застілля цьогоріч добряче вдарить по кишені. І це при тому, що черкаські продавці запевняють: цін напередодні свят не підвищували. Кореспонденти ВІККА-НОВИН вирішили з’ясувати: скільки коштуватиме черкасцям новорічне застілля. Спеціальний репортаж далі.

Кухар: «Треба приготувати рибу, м’ясо. Ось страва: смажений судак із соусом із червоного апельсина».
А ще – зустрічати рік Дракона кулінари радять з овочевими стравами. Також слід подбати про вишукані прянощі та зелень. Дракон любить усе свіже та натуральне. Тож на столі – жодних напівфабрикатів. Аби задобрити казкового хижака, завбачливі господині вже почали скуповуватися. У магазинах – товари на будь-який смак і гаманець.
Тетяна, покупець: «Делікатеси, можна сказати, купила. Червону ікру, ковбаси, фрукти, овочі».
Традиційно добре йде з прилавка м’ясо, риба, фрукти й овочі. На останніх, завдяки доброму врожаю, цьогоріч вдасться зекономити. Втім на м’ясо доведеться витратити більше. За рік воно здорожчало на 5-10%.
Наталія Богутіна, адміністратор торгового залу супермаркету: «Подорожали мясо-молочные продукты. Но рост цен зависит не от нас, а от производителей».

Фаворит продажів – солодощі. Ціни новорічних подарункових наборів – від 10 до 200 гривень. Супермаркети заманюють покупців акційними пропозиціями. Як правило, роблять знижки на соки, консервацію, каву та спиртне. До речі, головний напій нового року – шампанське – у цьому році коштує дешевше. Пляшка «Радянського» вартує 25 гривень.

Любителі поторгуватися за товар йдуть на продуктовий ринок. Передноворічного ажіотажу тут немає. Торговельні ряди напівпорожні.
Валентина, продавець: «Продавців більше, ніж покупців. Людей на базарі немає».
Не в попиті навіть мандарини, хоча й дешевші за магазинні.
Галина, продавець: «Кіло-півтора — більше не беруть».
Мало купують і домашню продукцію. Ціни на птицю та яйця зашкалюють.
Покупець: «Яйця були 8 гривень, тепер 20. Це домашні. То хіба це можна купити яйце?».
Галина, продавець: «Дуже мало покупців. Грошей немає, видно».
Трохи жвавіше у критому ринку. Люди якщо не купують, то прицінюються.
Світлана, продавець: «Десь гривень 25 ніжка, туди ще курятину додати. Не дуже беруть, і ціни не зросли, навпаки – знизились, але ніхто не бере».
Найбільше беруть люди свинину. М’ясо коштує від 45 до 50 гривень за кіло. Купують переважно свинячі ошийки та ратиці.
Наталія, покупець: «Як же ж без холодцю? Ніжку купили на холодець, то це 22 гривні. Оце і все, що ми можемо собі дозволити на Новий рік на холодець. А курочки може і не буде до холодцю».
За більш-менш скромними підрахунками, на новорічний стіл черкасці витратять близько семисот гривень. Утім, розщедритися на цю суму зможуть не всі.
Юлія Доброскок, кореспондент: «ВІККА-НОВИНИ на сайті телеканалу провели опитування. Наших інтеренет-глядачів ми просили вказати суму, яку вони витратять на новорічну вечерю. За результатами, майже половина опитаних на святкове застілля витратять не більше 500 гривень».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах відбувся благодійний концерт за участі KOZAK SYSTEM

На площі біля Черкаської міської ради відбувся благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України. Відомий український рок-гурт KOZAK SYSTEM...

На Черкащині оборонці неба знищили два ворожі БпЛА

Під час нічних тривог на Черкащині у небі були зафіксовані ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x