НовиниНа Черкащині прокуратура шукає чиновників, які прирекли дітей навчатися...

На Черкащині прокуратура шукає чиновників, які прирекли дітей навчатися в аварійній школі (ФОТО)

-

- Advertisment -

Золотоніська місцева прокуратура Черкаської області відкрила кримінальне провадження щодо посадовців Драбівської РДА, які прийняли в експлуатацію недоремонтовану школу.

Як повідомив сайту "Ні корупції!" керівник Золотоніської місцевої прокуратури Валентин Танцюра, у лютому цього року Золотоніська місцева прокуратура виявила факт неналежного виконання обов’язків Драбівської РДА під час капітального ремонту одної зі шкіл району, які у 2010 році при прийнятті виконаних робіт неналежним чином не перевірили їхню якість.

17 лютого 2017 року за вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінального правопорушення – службова недбалість.

Обсяг завданої державі шкоди має незабаром встановити спеціальна ревізійна комісія.

У Драбівській загальноосвітній школі навчається майже шість сотень дітей. Це єдиний загальноосвітній заклад у селищі. Довгобуд з майже двадцятирічною історією ввели в експлуатацію майже сім років тому. Досить помпезно, з вітальними промовами очільників-регіоналів області та району. Це перша черга зданої школи. Другою мав би стати ремонт даху.

Підрядники кілька разів мінялися, а з ними змінювався і кошторис робіт. Скільки загалом на все пішло грошей, керівництво школи та району не знає і досі.

Проте чиновництву добре відомо, що дах освітнього закладу тече вже кілька років, стіни і стеля поцвіли та дали тріщини. Страшно уявити, чим може закінчитися навчання у такому приміщенні для майже шести сотень драбівських школярів.

Окрім цієї школи у Драбові, на Черкащині за часів керівництва голови обласної державної адміністрації регіонала Сергія Тулуба здали в експлуатацію ще чимало довгобудів. У листопаді 2013 року прокуратура області зареєструвала кримінальне провадження, яке стосується розкрадання бюджетних коштів під час будівництва великої кількості об’єктів соціально-культурної сфери Черкащини. Однак у цьому перелікові не було зданої поспіхом з численними недоробками Драбівської загальноосвітньої школи.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах протягом року оновили лікарні та відремонтували пологовий будинок.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах демонтують МАФи (ФОТО)

За два тижні у Черкасах демонтовано 15 незаконних тимчасових споруд. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук розповів...

Хто організовує суспільно корисні роботи «Армії відновлення»?

Війна вплинула на зайнятість населення, зруйнувала багато робочих місць. Проект «Армія відновлення» запроваджено Урядом України восени 2022 року з...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x