НовиниЮному рятівникові з Черкас поставили найкращий в Європі протез...

Юному рятівникові з Черкас поставили найкращий в Європі протез ока

-

- Advertisment -

Рятівникові двох дівчаток Богдану Волику встановили один із найкращих протезів ока. З маленьким жителем Черкас працював латвійський фахівець Валдис Вальтерс, повідомляє ТСН.

Протез виготовили із надзвичайно міцного та гладенького кріолітового скла під розміри та колір здорового ока українського хлопчика.

"Це найкраща технологія в світі, яка є для протезів ока. Максимально пристосована до живої тканини, дуже тверда, добре зволожується. Це важливо, бо в нас око завжди мокре. Інші матеріали бувають сухими, які потрібно штучно зволожувати сльозами чи гелями, а тут не треба ніякого зайвого догляду", – пояснив Вальтерс.

Нагадаємо, Богдан Волик став відомим після того, як допоміг урятувати двох дівчаток. Вони провалились під кригу на Дніпрі. Після такого вчинку з'ясувалося, що допомоги потребує і сам герой-рятівник. Два місяці тому йому встановили тимчасовий протез, а днями – постійний із надміцного скла. Його вартість оплатили благодійники.

Радіє від вирішення проблеми не лише Богдан, а й його бабуся.

"Найголовніше, що такий, як усі – не відрізняється нічим. Значить, щось у нас в житті вже змінилося, і ця ноша вже відстала від мене. Знаєте, як ото рюкзак носиш за плечима, так і я носила цю Богданову проблему", – зізнається вона.

Тепер у планах родини – повернутися до навчання в школі, бо досі хлопчик опановував науку вдома через глузування однолітків.

Зі зміненою зовнішністю Богдан став упевненішим, а однолітки тепер його не дражнять, навпаки – шукають його дружби. Після того, як про геройський учинок Богдана розповіли в пресі, його соціальну сторінку в інтернеті засипали пропозиціями про дружбу. Усміхаючись, Богдан повертається додому і дякує всім, хто допоміг йому стати щасливим.

Після того, як торік у грудні школяр урятував двох дівчат, хлопця запросив до себе Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який подякував за мужність і нагородив рятівника пам'ятним подарунком. А невдовзі Богданові встановили тимчасовий протез ока, на який у родини не було коштів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через байдужість черкащан пенсіонер зі зламаною ногою три години просидів на зупинці.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах демонтують МАФи (ФОТО)

За два тижні у Черкасах демонтовано 15 незаконних тимчасових споруд. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук розповів...

Хто організовує суспільно корисні роботи «Армії відновлення»?

Війна вплинула на зайнятість населення, зруйнувала багато робочих місць. Проект «Армія відновлення» запроваджено Урядом України восени 2022 року з...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x