НовиниУ Черкасах жертви насильства не побоялися показати свої обличчя...

У Черкасах жертви насильства не побоялися показати свої обличчя (ФОТО)

-

- Advertisment -

Біль, сором, розгубленість, а подекуди відчай та розпач. Такі емоції переживають на світлинах жінки, які стали жертвами насильства в родині. 29 листопада у Черкасах відкрилася тематична виставка у межах світової кампанії "Насильству немає виправдання".

"Ми намагаємося привернути увагу до жінок, які пережили насильство і не знаходять в собі сили заявити про себе, свій біль і страждання. І ми вважаємо, що саме через мистецтво ми змогли б донести суспільству, що треба звернути увагу саме на таких жінок, надати їм сил через художні твори", – зазначає представник Черкаського обласного відділення "Всеукраїнська мережа ЛЖВ" Олена Шандрак.

Перша частина виставки – це десять робіт відомого черкаського фотографа Ігоря Єфімова. Він працював з жінками, яким уже вдалося перебороти страх перед агресором, проте є досі й ті, яким це ще не під силу. Ця серія робіт покликана показати: жінки не повинні повторювати таких помилок, як героїні на фотографіях.

Біля кожної фотороботи також представлені історії героїнь.

На противагу світлинам картини хужожниці Ольги Краснодимської світлі та життєрадісні. Таким чином організатори виставки хотіли вказати жінкам, які пережили насильство, шлях до порятунку.

"Цих жінок я знаю особисто. Вони творять мистецтво, навчаються, виховують самотужки дітей, відкривають свої школи танців. У них є сили і натхнення, щоб щось творити. І тому я вирішила їх зобразити і показати, що не тільки Анджеліна Джолі допомагає людству. Такі жінки поряд з нами", – пояснює художниця. 

У рамках заходу організатори також збирали підписи до петиції щодо створення безпечного притулку для жінок, які потерпають від насилля в родині.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах півмісяця проходитиме акція проти насильства.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Уманщині чоловік постраждав через пожежу в будинку

Вчора, 21 жовтня, близько 22:30 у селі Дзензелівка сталася пожежа в житловому будинку. Як повідомили в пресслужбі ДСНС у...

Патрульні Черкащини повернули додому двох літніх людей

Поліцейські Черкащини не припиняють надавати допомогу людям старшого віку, які загубилися. За останні вихідні було зафіксовано кілька випадків, коли...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x