НовиниПосеред двору черкаських будинків виявили таємниче підземелля (ФОТО)

Посеред двору черкаських будинків виявили таємниче підземелля (ФОТО)

-

- Advertisment -

Сильна злива, що затопила минулого тижня Черкаси, утворила провалля у дворі на перехресті бульвару Шевченка та вулиці Митницької (колишня – Піонерська). Там виявили цегляне приміщення розміром 3,5 на 6-7 метрів. Про це повідомляє журналіст Вадим Комаров у себе на Facebook.

"Понишпоривши у своїх архівних записниках та поспілкувавшись із ветеранами, виходить таке: квартиру на першому поверсі цього будинку отримав великий банківський цабе. Саме на його замовлення під час опоряджувальних робіт (ще до заселення будинку) було побудоване це підземне приміщення, яке мало вхід з квартири, і на мою думку, повинно було мати запасний додатковий вихід в одному з прилеглих сарайчиків. Мета, з якою було побудоване це підземне сховище, звісно, відома лише його першому власнику. Я лише можу припустити, що це було таке собі бомбосховище (адже війна 5 років, як скінчилася) або ж його використовували з метою непомітно прийти-вийти з квартири, занести-винести щось, можливо, щоб часом не завітало НКВС", – пише він.

Вадим Комаров також додає, що комунальникам варто було б розкопати це підземелля, аби з’ясувати, що й до чого та впевнитися, що жителям будинку нічого не загрожує.

Разом з тим, черкаський краєзнавець Василь Страшевич у коментарі vikka.ua розвіяв міфи про загадковість виявленого підземного приміщення. За його словами, на тому місці стояла хата єврея, збудована наприкінці XIX століття. Згодом її зруйнували, а в період 1933-1935 рр. – забудували триповерховими житловими будинками у стилі кубізму. 

"Зазвичай у таких хатах, як зруйнована хата єврея, були підвали, які використовувались у звичайних побутових цілях. Коли хату зруйнували, а місце забудували новими будинками, підвал залишився під землею", – розповів Василь Борисович і додав, що така знахідка, хоч вона й давніх часів, археологічної цінності не несе. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині туристів запрошують у підземелля.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині в аварії загинув водій мопеда

На Золотоніщині в результаті аварії загинув водій мопеда – відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляє Поліція Черкащини. Автопригода сталася 20...

На Черкащині родина депутата викупила будівлю колишньої сільради

На Черкащині підприємство, до якого має відношення родина депутат Черкаської обласної ради Ігоря Новицького, придбало будівлю колишньої сільради в...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x