За статистикою, до 35% літніх пожеж виникає на кухні. Головним чином це пов’язано із кулінарною активністю господинь, які поспішають зробити солодкі запаси на зиму. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив речник управління ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.
За його словами, сезон заготовлення джемів та варення додає роботи і рятувальникам.
"Причиною цього є особливості рецептури створення фруктово-десертних шедеврів в домашніх умовах. Наші жінки надзвичайно талановиті та завзяті, а саме тому дуже часто, пораючись по господарству, роблять одночасно багато важливих справ. Чи варто у такому випадку дивуватися, що про варення на вогні, їм доводиться нагадувати вже рятувальникам, яких, помітивши або відчувши дим, на кулінарну дегустацію запрошують сусіди", йдеться у повідомленні.
Один з таких випадків стався учора, 4 серпня, у Південно-Західному районі. Рятувальникам, які прибули на виклик, довелося по пожежній драбині діставатися на третій поверх у квартиру, щоб загасити пожежу, оскільки господині в цей час не було вдома. Вона поставила на плиту каструлю, щоб приготувати варення, а сама пішла у справах.
Так, за останній тиждень лише у Черкасах, за "солодким" сценарієм, коли господиня була зайнята іншими справами, або взагалі пішла з дому, сталося вже п"ять пожеж. На щастя, завдяки пильності сусідів та оперативності рятувальників, усі вони не мали трагічних наслідків. Але матеріальних збитків уникнути не вдалося.
Як повідомляв сайт vikka.ua, на Катеринопільщині згоріло 5 тонн соломи.