НовиниОновлювати літній театр у Черкасах хочуть понад 700 архітекторів...

Оновлювати літній театр у Черкасах хочуть понад 700 архітекторів з усього світу

-

- Advertisment -

У конкурсі на найкращий проект реконструкції літнього театру в Черкасах взяли участь 747 архітекторів з 88 країн світу, інформує УНН-Центр.

"Проект реконструкції літнього театру в парку "Сосновий бір" почали влітку минулого року. Зараз триває активна фаза проекту: міжнародний архітектурний конкурс на найкращий архітектурний проект реконструкції цього літнього театру. На участь у ньому вже зголлосилися 747 архітекторів, як з України, так і з-за кордону", – повідомив координатор проекту Іван Подолян.

Проект масштабний, тому затягнувся на два роки і може затягтися ще на декілька. З торішнього літа почали збирати кошти на ремонт цього літнього кінотеатру, проводячи "Промолодьфести". Протягом місяця проводили online-опитування серед людей: чи потрібен цей театр і яким він має бути? Це бачення черкащан лягло в основу конкурсу для архітектурних проектів.

"Ідея реконтруювати літній кінотеатр виникла ще у 2011 році, але коштів на це — а їх було потрібно тоді 3 млн грн — так і не знайшли. А заклад потрібний. Були часи, коли він збирав до тисячі відвідувачів. Наприклад, на фестиваль "Живий камінь". Людям було цікаво відвідати саме цей театр, попит на нього є, якщо його привести у належний стан, то він приноситиме дохід", – впевнений у доцільності проекту директор КП "Дирекція парків" Володимир Стойко.

Його позицію підтримує Іван Подолян: на його думку, у Черкасах немає концертних майданчиків середнього розміру, є або маленькі — у клубах, або великі й дороговартісні— обласна філармонія та БК "Дружба народів". Через це багато українських гуртів та виконавців, на його думку, минають наше місто: їм ніде виступати.

Вже з 1 по 8 серпня почне працювати міжнародне журі конкурсу (до нього увійшли архітектори з Києва, Івано-Франківська, Черкас та з Канади). Воно має обрати 6 найкращих робіт, а переможця визначатимуть містяни за допомогою online-опитування. Переможець отримає 1 тисячу доларів США винагороди. Його визначать вже 15 вересня.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах стартувала реконструкція ще одного фонтану.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах проведуть благодійний рок-концерт

На площі біля Черкаської міської ради відбудеться безкоштовний благодійний концерт на підтримку ЗСУ популярного українського рок-гурту KOZAK SYSTEM. Про...

На Черкащині за літо шість шкіл припинили свою діяльність

За словами начальника обласного управління освіти Валерія Данилевського, упродовж літнього періоду в області шість шкіл зупинили свою діяльність, шість...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x