НовиниУ новому році Черкасам принесуть удачу більше 20 мавп

У новому році Черкасам принесуть удачу більше 20 мавп

-

- Advertisment -

За східним календарем новий 2016 рік пройде під знаком Мавпи. Тим, хто хоче задобрити символ нового року, варто знати, що мавпу неможливо приручити. При цьому деяким мавпочкам мандаринами не догодити. Їхні смаколики – павуки та равлики. Про це кореспонденту vikka.ua розповів директор Черкаського міського зоопарку Євген Ван.

"Раціон деяких мавп Черкаського зоопарку на 50% складається з білкової їжі: м’яса, равликів, павуків, безхребетних. Дещо з цього спеціально вирощується для них у зоопарку. Раціон тварин збалансований, тому відвідувачам категорично забороняється годувати тварин. Печиво, цукерки, хліб для них небезпечні", – пояснив директор Черкаського зоопарку.

За його словами, знайти підхід до грайливих і активних тварин не так вже і просто.

"Незважаючи на те, що всі наші мавпи виросли в зоопарку та звикли до людей, вони залишаються дикими тваринами. Мавпи бувають контактними, але ручними – ніколи. Павіани взагалі можуть бути небезпечними для персоналу. Коли наші працівники заходять до них, то тварин переводять в інший вольєр та закривають шибер (дверцята між павільйонами, – ред.)", – розповів Євген Ван.

Ніхто з мавп не переносить української зимової погоди, тому всі вони зимують у теплих приміщеннях. Для перегляду гостям зоопарку доступні шість видів. Ще три види відвідувачі побачать з потепленням. Серед них сімейство мавп маготів: доросла пара та двоє їхніх малюків різного віку. Вони особливо полюбилися відвідувачам зоопарку. "Це єдині мавпи, що мешкають в Європі. Їхня домівка – острів Гібралтар. Але здебільшого вони живуть у Північній Африці", – зазначив Євген Ван.

Своїм плеканцем директор зоопарку не може назвати жодну тварину. До цього ж закликає колег. "Неправильно, коли у працівників є улюбленці", – переконаний керівник установи.

У той же час із уподобань відвідувачів Євген Ван секрету не робить.

"У мавп виду едипові тамарини, котрі мешкають у зимовому павільйоні, дуже контактна самка. Її привезли до Черкас влітку. Але найулюбленіші лемури. Їх люблять діти, бо вони нагадують їм героїв мультфільму "Мадагаскар", – повідомив директор зоопарку.

Мавпа за східним гороскопом є символом 2016 року, але це, на переконання Євгена Вана, не наділяє цих мешканців закладу особливими правами. За його словами, на новорічні свята їм навіть не передбачено особливе святкове годування.

Також директор Черкаського зоопарку повідомив, що 30 грудня в зоопарку відкрилася нова експозиція з найменшими у світі лисицями. Самцю виду фенек щойно привезли самку. Тож, якщо стосунки у пари складуться, то у новому році у зоопарку сподіваються на поповнення мініатюрними лисичками.

Як повідомлялося раніше, напередодні Нового року у Черкаському зоопарку відкрили новий вольєр з хижаками.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах демонтують МАФи (ФОТО)

За два тижні у Черкасах демонтовано 15 незаконних тимчасових споруд. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук розповів...

Хто організовує суспільно корисні роботи «Армії відновлення»?

Війна вплинула на зайнятість населення, зруйнувала багато робочих місць. Проект «Армія відновлення» запроваджено Урядом України восени 2022 року з...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x