Новини на ВІККАВіККА-новиниНовини від зоородини

Новини від зоородини

-

- Advertisment -

Хлопчик або дівчинка? Працівники ніяк не можуть визначити стать новонародженого бізончика в Черкаському міському зоопарку. А саме від цього залежить подальша доля малюка. Якщо приплід виявиться самкою, то його залишать у зоопарку. А от якщо самцем – продадуть чи обміняють на іншу тварину. Поповнилися нещодавно й родини зелених мавп, фазанів і качок-каролінок. Очікують приплід у макак-лапундерів, європейських ланей та антилоп Нільгау. Про інші новини в зоородині – в сюжеті далі.

Бізони Степан і Лялька, а за документами Вітерець і Камелія, вже вкотре стали батьками. Маленькому бізончику лише тиждень, але він вже впевнено тримається ногах і з цікавістю пізнає світ. А працівники зоопарку ніяк не можуть визначити стать нового мешканця вольєру.
Євгеній Ван, директор Черкаського міського зоопарку: «Він маленький іще, третю добу визначаємо. Спочатку думали, що це самка, потім, що самець. Якщо це так – ми не зможемо залишити його у вольєрі».
Якщо бізон таки виявиться хлопчиком – його продадуть чи обміняють на іншу тварину. Усе через те, що дорослі самці-бізони мають доволі непростий характер і ужитися в одному вольєрі навряд чи зможуть.
Ірина Компанієць, працівник Черкаського міського зоопарку: «Тато Ветерок доволі агресивний, коли до нього приходять прибирати. Його навіть відселяють, про всяк випадок, до іншого вольєру».

Цей самець зелених мавп теж нещодавно став батьком. Тепер не підпускає до малюка нікого.
Ірина Компанієць, працівник Черкаського міського зоопарку: «Раніше йому давали їжу з рук, тепер він намагається вихопити щось, показує свою доброзичливість».
Маленьке зелене мавпенятко також від мами ні на крок. Така собі особливість раннього виховання – бути завжди на шиї батьків.
Ірина Компанієць, працівник Черкаського міського зоопарку: «Як тільки народжується малюк, мама його постійно тримає на череві, а він обхоплює її лапками за шерсть. Так триває два місяці».
Серед інших зооновацій – продовження реконструкції окремих вольєрів.
Євгеній Ван, директор Черкаського міського зоопарку: «Будівельні роботи тривають одразу на двох об’єктах. Зараз ми закінчуємо папужник, до кінця червня пересадимо птахів. Люди зможуть їх побачити».
Другий об’єкт – вольєр для бізонів. Ще в зоопарку створили єдиний квиток для відвідування зоопарку та тераріуму.
Євгеній Ван, директор Черкаського міського зоопарку: «Сам по собі квиток гарний. Ми його зробили, як презентацію: з одного боку зображено тварину, з іншого – інформація про опікунську програму. Тож кожен може допомогти зоопарку в розвиткові й оновленні».
До речі, використані квитки зоопарківці радять не викидати. Влітку в парку відбудуться призові лотереї, аукціони та конкурси.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські спортсмени здобули першість на чемпіонаті України з кікбоксингу WAKO

З 12 по 15 вересня в Тернополі пройшов чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед ДЮСШ та спортивних клубів. Про...

Як голосували депутати Верховної Ради від Черкащини за підвищення податків (РЕЗУЛЬТАТИ)

Верховна Рада України у першому читанні проголосувала за підвищення податків в Україні. Як голосували депутати від Черкащини, дізналися журналісти...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x