НовиниЧиновники пояснили, чому школи Черкащини залишилися без опалення

Чиновники пояснили, чому школи Черкащини залишилися без опалення

-

- Advertisment -

На Черкащині із 22 лютого деякі школи області залишилися без газопостачання через законодавчу колізію та елементарну неуважність чиновників, повідомляє "ІнфоМІСТ". У деяких навчальних закладах діти гріються біля електрообігрівачів, в інших температуру намагаються підтримувати за допомогою опалення дровами.

За словами директора департаменту ЖКК Черкаської облдержадміністрація Сергія Демиденка, причина того, що в начальних закладах залишилися без тепла, криється в нюансах і недоопрацюваннях нового закону, що вступив в силу торік влітку: в законі невідрегульований період дотендерних процедур.

"За відсутності договорів деякі установи були відключені від газопостачання. Така ситуація склалася через те, що влітку вступив в силу новий закон, по якому кожен, хто отримує природний газ, може вибирати собі постачальника. Але в цьому законі не відрегульовано період дотендерних процедур. А це місяць-два. У цей час вони отримують газ, а договорів немає. "Черкасигаз" трактує це як несанкціонований відбір газу. Це при тому, що в установ є гроші, але нема договору. "Черкасигаз" відключає, бо в них нема підтвердження отримання газу. Для цього треба акт, але без договору не можна підписати акт", – пояснює чиновник.

За його словами зараз у Парламенті відбувається урегульовання змін до законопроекту в частині проведенення дотендерних процедур.

Як виявилося, Черкаська область "відзначилася" в питанні врегулювання ситуації з газопостачанням в бюджетні установи.

 – Більшість областей пішла різними шляхами. У Кіровоградській області підписали 20% договори, а акти закрили на всю суму. Вони показали, що газ відібрали санкціоновано, – розповідає чиновник.

За словами Директора департаменту освіти Черкаської ОДА Валерія Данилевського, наразі критична ситуація в Канівському районі. Там не опалюються відразу 11 шкіл.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині постачають тепло за завищеними тарифами.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах відбувся благодійний концерт за участі KOZAK SYSTEM

На площі біля Черкаської міської ради відбувся благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України. Відомий український рок-гурт KOZAK SYSTEM...

На Черкащині оборонці неба знищили два ворожі БпЛА

Під час нічних тривог на Черкащині у небі були зафіксовані ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x