НовиниНа Черкащині виявили спалах африканської чуми свиней

На Черкащині виявили спалах африканської чуми свиней

-

- Advertisment -

На Тальнівщині зафіксували спалах африканської чуми свиней. Відтак, у селі Лісовому зараженими виявилися 527 голів свиней різних вікових категорій, повідомляє УНН-Центр.

Наразі в зоні ураження лише одне господарство – "Джерело-Г".

"Африканську чуму виявили на Тальнівщині. Зараженими виявилися 527 голів свиней різних вікових категорій. Підсумкові аналізи з лабораторій були отримані сьогодні о сьомій ранку, наразі вже розпочаті роботи з ліквідації епізоотичного вогнища. Визначено інфіковану зону – це територія самого господарства, зону захисту в радіусі 3 км від неї, та зону нагляду (20 кілометрів навколо). Зучора виставлений карантинний пост місцевої поліції. Заражені тварини будуть знищені безкровним гуманним методом", – розповіла начальник ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Людмила Радняна.

Увечері 4 липня про незрозумілі випадки смерті трьох своїх свиней повідомив сам власник господарства, який звернувся за допомогою до районної лікарні ветеринарної медицини. Одразу в той же вечір на місце виїхали фахівці з діагностичною групою, які виявили підвищену температуру у тварин і взяли проби на предмет встановлення вірусних захворювань. Аналізи проводились в черкаській регіональній лабораторії ветеринарної медицини, потім їхні висновки було підтверджено в науково-дослідному інституті м.Київ.

7 липня ситуацію обговорять на засіданні обласної державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК). Районна ДНПК відсьогодні оголосила про карантинні обмеження.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаській багатоповерхівці рятували кота Валєру.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

З початку року рятувальникам Черкащини довелося ліквідовувати 472 пожежі в екосистемах

Порушення вимог пожежної безпеки під час перебування у лісових масивах, самовільне випалювання сухої рослинності, недотримання заходів пожежної безпеки під...

Студента з Черкас підозрюють у підпалі автомобіля ЗСУ

18-річному студенту з Черкас повідомлено про підозру в підпалі автомобіля, що належить Збройним Силам України. Про це повідомляє пресслужба...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x