Світле, темне, безалкогольне, хмільне. Ці характеристики стосуються пива. Найкраще у світі нещодавно визначали на конкурсі в Бельгії.
У Брюсселі відбувся справжній пивний поєдинок, в якому взяли участь 16 країн. Вони представили на конкурс «Брюссельський пивний виклик» 500 видів пінного напою. Протягом трьох днів 40 міжнародних експертів ретельно визначали найкраще у світі пиво.
Люк де Радемакер, пивний оглядач: «Пиво, особливо в Бельгії, як і раніше, помилково розглядається як напій для втамування спраги або для вживання у величезних кількостях на вечірках із друзями. Лише нещодавно, останні декілька років, пиво стали частіше представляти на гастрономічних заходах. Його розцінюють більше як вишуканий напій, а не як щось, чим можна утамувати спрагу».
Американська письменниця Лайза Моррісон розповідає, яке непросте завдання оцінювати пиво.
Лайза Моррісон, експерт із США: «Спочатку ви дивитеся на колір пива, визначаєте, чи відповідає він конкретному сорту. Потім ви його гарненько збовтуєте та намагаєтеся відчути всі його аромати. І тільки потім ви, нарешті, його пробуєте на смак. Але ви його не ковтаєте, а намагаєтеся уловити всі його смакові характеристики. Потім, проковтнувши, дивитеся, який залишається після смак і аромат. А потім поєднуєте все та ставите оцінку».
Китайський суддя Веньцзе Шень говорить, що це змагання – можливість обміну досвідом із іншими знавцями пива з усього світу.
Веньцзе Шень, експерт із Китаю: «Це велика честь судити разом зі світовими експертами».
Своє пиво на розсуд фахівців представили виробники з європейських країн, а також Бразилії, Канади, Японії та США. Золото, срібло та бронзу присудили переможцям у кожній із 48 категорій.
Світле, темне, безалкогольне, хмільне. Ці характеристики стосуються пива. Найкраще у світі нещодавно визначали на конкурсі в Бельгії.
У Брюсселі відбувся справжній пивний поєдинок, в якому взяли участь 16 країн. Вони представили на конкурс «Брюссельський пивний виклик» 500 видів пінного напою. Протягом трьох днів 40 міжнародних експертів ретельно визначали найкраще у світі пиво.
Люк де Радемакер, пивний оглядач: «Пиво, особливо в Бельгії, як і раніше, помилково розглядається як напій для втамування спраги або для вживання у величезних кількостях на вечірках із друзями. Лише нещодавно, останні декілька років, пиво стали частіше представляти на гастрономічних заходах. Його розцінюють більше як вишуканий напій, а не як щось, чим можна утамувати спрагу».
Американська письменниця Лайза Моррісон розповідає, яке непросте завдання оцінювати пиво.
Лайза Моррісон, експерт із США: «Спочатку ви дивитеся на колір пива, визначаєте, чи відповідає він конкретному сорту. Потім ви його гарненько збовтуєте та намагаєтеся відчути всі його аромати. І тільки потім ви, нарешті, його пробуєте на смак. Але ви його не ковтаєте, а намагаєтеся уловити всі його смакові характеристики. Потім, проковтнувши, дивитеся, який залишається після смак і аромат. А потім поєднуєте все та ставите оцінку».
Китайський суддя Веньцзе Шень говорить, що це змагання – можливість обміну досвідом із іншими знавцями пива з усього світу.
Веньцзе Шень, експерт із Китаю: «Це велика честь судити разом зі світовими експертами».
Своє пиво на розсуд фахівців представили виробники з європейських країн, а також Бразилії, Канади, Японії та США. Золото, срібло та бронзу присудили переможцям у кожній із 48 категорій.