НовиниЧеркаські податківці повідомили, яка пенсія підлягає оподаткуванню

Черкаські податківці повідомили, яка пенсія підлягає оподаткуванню

-

- Advertisment -

Пенсії, які перевищують трьохкратну мінімальну заробітну плату, оподатковуються. Про це повідомили у Державній податковій інспекції у Черкасах.

Цьогорічна ставка податку на доходи фізичних осіб, як і у 2015 році, становить 15% бази оподаткування щодо перевищення суми пенсії (включаючи суму її індексації, нараховану відповідно до закону), щомісячного довічного грошового утримання, визначеної у пп. 164.2.19 п. 164.2 ст. 164 Кодексу, які отримуються платником податку з Пенсійного фонду України чи бюджету згідно із законом. Положення цього підпункту не застосовується до пенсій, призначених учасникам бойових дій у період Другої світової війни, інвалідам війни та особам, на яких поширюється чинність статті 10 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту.

Із 1 січня відповідно до статті 8 Закону України від 25.12.2015  №928-VІІІ "Про Державний бюджет на 2016 рік" розмір мінімальної заробітної плати для працездатних осіб становить 1 378 грн. на місяць.

Відтак, пенсія, яка перевищує 4 134 гривень підлягає оподаткуванню.

"Таким чином, починаючи з 1 січня 2016 року, податкові агенти при виплаті пенсій у розмірі, що перевищує 4 134 грн. (1 378 грн. х 3), зобов’язані утримати податок на доходи фізичних осіб із загальної суми перевищення за ставкою 15%. Також вказана сума перевищення підлягає оподаткуванню військовим збором за ставкою 1,5%", – повідомила заступник начальника ДПІ у м. Черкасах Анна Білик.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах пенсіонерка випала з вікна десятого поверху.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Банк дасть Черкасам 15 млн євро на нові тролейбуси

Черкаська міська влада, комунальне підприємство «Черкасиелектротранс» та Європейський банк реконструкції та розвитку уклали угоду про підготовку кредитного фінансування. Черкасам...

Черкащина відправила 118-й бригаді безпілотники та РЕБ-станції

Під час останнього траншу підтримки від Черкащини для оборонців передали два комплекти безпілотних авіаційних комплексів по 50 БпЛА кожен...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x