НовиниЧеркаські рятувальники провели рейд на кризі (ФОТО)

Черкаські рятувальники провели рейд на кризі (ФОТО)

-

- Advertisment -

Саме для того щоб нагадати основні правила рибалкам і прийшли до них на кригу співробітники Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області, яким у цій справі погодилися допомогти волонтери та курсанти Інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля. Про це інформує прес-служба ДСНС у Черкаській області.

22 січня учасники рейду здійснили перевірку місць зимової риболовлі в обласному центрі, побувавши на річці Дніпро в районі пляжу "Бочка". Під час заходу рятувальники провели роз'яснювальну роботу щодо правил безпеки на льоду, ознайомили місцевих рибалок з основами надання першої медичної допомоги та вручили відповідні пам'ятки й листівки.

Нажаль, у жодного з рибалок не було рятувального жилета та мотузки довжиною 15-20 м з петлею на одному кінці та вантажем 400-500 г на другому. Не виявилося у них і так званих підручних засобів (два великих цвяхи або ніж) за допомогою яких, у разі потрапляння під лід, легше буде врятуватися. До того ж, деякі з рибалок пробивають лунки через 2-3 метри одна від одної, хоча необхідно витримувати відстань не менше 5-6 метрів. Зігрівались чоловіки теплим чаєм та кавою, проте, як вони зазначили, за часту їх колеги зігріваються міцнішим – спиртними напоями. Однак, саме алкоголь уповільнює у людини відчуття небезпеки і призводить до лиха.

Сподіваємося, що даний захід пройшов не даремно,  поради фахівців Служби порятунку "101" дійшли до свідомості любителів підльодної риболовлі і надалі вони вже не будуть так легковажно ставитися до безпеки власного життя.

Управління ДСНС у Черкаській області звертається до всім мешканців Черкащини бути вкрай обережними і уважними на водоймах, особливо в період потепління. Саме в цей час  зменшується міцність льоду та збільшується ризик опинитися під водою. Тож не випробуйте долю і дбайте про свою безпеку! Необхідно замислитися, невже вартий життя скорочений по льодовому покрову водойми шлях або упіймані кілька рибин.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські водії продовжують потерпати від негоди.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Водію, який збив сім’ю з дитиною в Умані, дали умовний термін

37-річний чоловік отримав умовний термін за скоєну аварію, в якій постраждала ціла родина: сторона обвинувачення готує апеляційну скаргу. Про...

Суд знову визнав незаконною забудову Замкового узвозу в Черкасах

Шостий апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та наказ департаменту архітектури щодо забудови Замкового узвозу в Черкасах. Про...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x