НовиниЧеркаський нардеп хоче виправити закон про засудження тоталітарних режимів

Черкаський нардеп хоче виправити закон про засудження тоталітарних режимів

-

- Advertisment -

Черкаський нардеп із групи "Відродження" Антон Яценко вважає, що Закон № 317-VIII "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" потребує доопрацювання. 10 травня він зареєстрував зміни до законопроекту, що передбачають шанобливе ставлення до пам'яті про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років та ветеранів війни.

Самого тексту законопроекту чи пояснювальної записки до нього на сайті Верховної Ради ще немає. Проте про свою мотивацію нардеп чітко повідомляє на своїй сторінці у Facebook. Спонукали ж його до такої законодавчої ініціативи останні події у Черкасах, коли 9 травня у Черкасах виникла сутичка через червоний прапор.

При цьому він піддає гострій критиці Закон № 317-VIII, зазначаючи, що через нього Україна перетворилася на тоталітарну державу.

"Завдяки змінам до статті 436-1 Закону № 317-VIIIвід 9.04.15. проти ветеранів ВВВ в XXI столітті відкрито кримінальне провадження і тепер їм загрожує 10 років тюремного ув'язнення з конфіскацією майна! Похмуре, дрімуче Середньовіччя відпочиває. Невже ми маємо моральне право називати себе громадянами європейської цивілізованої країни, якщо прийнятий Закон № 317-VIII від 9.04.15. у День Перемоги, який дозволяє ветеранів тільки за те, що вони йшли не з тою символікою, як комусь хотілось би, посадити в тюрми 90-літніх людей похилого віку. Вважаю, що даним Законом № 317-VIII від 9.04.15. Україна урівняла себе з тоталітарними країнами часів 30-40-х років", – йдеться у повідомленні.

Не добирає слів нардеп і до тих, хто намагався прибрати прапор, називаючи їх фашистами.

"Вважаю, що політичні сили, які влаштовують факельні ходи, повинні розцінюватися як фашистські. Чомусь про це в Законі № 317-VIII від 9.04.15. про це нічого не сказано. Я готовий сам оплачувати послуги адвоката героям, які захищали нашу країну від німецько-фашистських загарбників та у наш час, будучи у літньому віці, стали жертвами "активістів"-фашистів у День Перемоги", – додає нардеп.

Як повідомляв сайт vikka.ua, родина черкаського нардепа заробила понад сто мільйонів гривень.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Звенигородщині лисиця покусала дитину

У Звенигородському районі лисиця покусала дев'ятирічну дитину. Потерпілій проводять щеплення проти сказу. Про це повідомляє Черкаський ОКЦПХ. У селі Поташ...

У Черкасах запрацював центр рекрутингу української армії

У приміщенні міської ради розпочав роботу перший у Черкасах центр рекрутингу української армії. Це місце, де кожен охочий може...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x