НовиниЧеркасець, який постраждав від брили льоду, довів провину СУБу

Черкасець, який постраждав від брили льоду, довів провину СУБу

-

- Advertisment -

Черкащанин Василь Клименко, на якого на початку січня впала велика брила льоду, виграв суд проти Соснівського СУБу. Юрист постраждалого довела провину підприємства, повідомляє "Про все".

"Нарешті ми довели в суді, що за травму нашого батька, який став інвалідом, СУБ повинна нести відповідальність. Хоча представники СУБ повністю відкидали провину комунальної організації, наш юрист Людмила Бордунос повністю довела їх вину. Судом були враховані всі норми житлово-комунального господарства і задоволено в наших вимогах, – зазначила донька постраждалого Ірина Семко.

Виграну справу юрист Людмила Бордунос називає маленькою перемогою. Як написала вона у Фейсбук, у суді вдалося довести, що Соснівська СУБ, як балансоутримувач будинку, має і чистити покрівлі від снігу, і контролювати технічний стан будівлі, і вказувати власникам квартир на порушення ними містобудівних норм, і інформувати власників квартир про необхідність дотримуватись житлового законодавства, готуючись до осінньо-зимового періоду.

"У цій справі не було свідків, які б підтвердили з якої саме частини будівлі впала глиба снігу на голову постраждалому. Але суд врахував всі норми законодавства житлового, зокрема обов’язки балансоутримувачів житлових будинків, і задовольнив позовні вимоги. Сума матеріальних збитків стягнута повністю, моральна шкода частково", – зауважила юрист.

Тепер СУБ має 10 днів на подання апеляції.

Сам же чоловік через отриману травму став інвалідом. Він переніс вже кілька операцій, а невдовзі зроблять ще одну.

"Його стан – незадовільний, постійні болі, які не проходять навіть вночі", – додає донька.

Як повідомляв сайт vikka.ua, взимку по вулиці Чорновола із будинку на черкащанина впала велика брила льоду. Балансоутримувач будинку – Соснівська СУБ – не визнавала своєї провини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині оборонці неба знищили два ворожі БпЛА

Під час нічних тривог на Черкащині у небі були зафіксовані ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор...

Антициклон «SERKAN» приносить теплу та сонячну погоду на Черкащину

Завдяки антициклону «SERKAN» у регіоні збережеться сонячна і малохмарна погода з комфортними літніми температурами. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x