НовиниУ Черкасах цьогоріч зафіксували вже 5 випадків обмороження у...

У Черкасах цьогоріч зафіксували вже 5 випадків обмороження у містян

-

- Advertisment -

Переохолодження – проблема, з якою взимку може зіштовхнутися кожен, тож варто бути готовим вирішити її своєчасно, без негативних наслідків для здоров’я. У разі переохолодження чи обмороження необхідна термінова консультація фахівця. Часто обмороження призводить до некрозу, тобто відмирання шкіри.

Про це інформує прес-служба Департаменту охорони здоров'я Черкаської ОДА.

З обмороженнями цього року до нас уже потрапило 5 осіб, торік таких пацієнтів не було, а в люті зими обморожень дуже багато буває, – розповідає завідувач опікового відділення 1-ї міської лікарні Черкас Володимир Цапенко. – Завтра оперуватимемо парубка зі Шполи. Два тижні тому його побили на вулиці і він годину пролежав на морозі, класичне обмороження – постраждали пальці рук, які доведеться ампутувати.

Як інформують в гідрометеоцентрі погода 19 січня буде складною з посиленням морозів. Максимальна швидкість північного вітру очікується в межах 17-22 м/с. І все це на фоні морозів 8-13º. З 21 січня морози посиляться до -19°, місцями -22º і протримаються до 24 січня.

Аби не стати жертвою морозів лікар дає дві головні поради:

1. Не відпускати додому нетверезих гостей!

– Послизнувся, впав, забився, втратив свідомість, обморозився, – додає він. – Краще нехай жінка лає, зате людина залишиться здоровою.

2. Під час надання першої допомоги – не гріти і не розтирати обморожені ділянки шкіри!

– Обморожені частини тіла найкраще "заізолювати" в теплу тканину, – радить фахівець. – Потрібно відновити кровообіг, а це має відбуватися поступово зсередини, а гріючи зовні можна пошкодити тканини і судини. Недолуга самопоміч – шлях до інвалідизації. У нас були випадки, коли від обмороження кінцівки ставали твердими, а між пальцями навіть був лід – і все обійшлося, бо була правильно надана медична допомога.

Наскільки небезпечним виявиться обмороження залежить від низки чинників, зокрема, і температури повітря, і часу перебування на морозі і тому, наскільки якісно і швидко була надана допомога. Володимир Цапенко зауважує, що найкраща профілактика обморожень – не ходити засніженими вулицями у великий мороз без нагальної потреби.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині зростає рівень захворюваності на грип.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські богатирі здобули 30 нагород на Кубку України з пауерліфтингу

У Києві відбувся Кубок України з пауерліфтингу та окремих вправ, який проводила федерація “Комітет пауерліфтингу України” (Ukrainian Powerlifting Committee...

На Черкащині дерусифікували автобусний маршрут (ФОТО)

На Черкащині провели дерусифікацію автобусного маршруту, який курсує між Черкасами та Багачево (колишнє Ватутіне). Так зміни відбулися завдяки втручанню...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x