НовиниЧеркаські лісівники відновили протипожежний автомобіль

Черкаські лісівники відновили протипожежний автомобіль

-

- Advertisment -

Німецький протипожежний автомобіль "Магірус" відновили у Яснозірському лісництві, пише Діловий регіон.

На перший погляд може здатися навіть досвідченій у лісовому господарстві людині, що це новий протипожежний автомобіль. Однак насправді "Магірус" випущений ще у 70 роках минулого століття в Німеччині. Здавалось би, відновлювати такий автомобіль уже й не варто. Однак лісівники цінують його за високу прохідність, великий об’єм води та економність.

"Ця техніка хоч і не нова, але завдяки своїм характеристикам надзвичайно практична для гасіння лісових пожеж. Для наших складних доріг вона має повний привід – шість на шість. У баку везе 5 тонн води, тоді як ГАЗ – 1,4 тонни. До того ж працює на дизпаливі", – говорить директор ДП "Корсунь-Шевченківське лісове господарство" Василь Яценко.

Яснозірські лісівники ретельно відновили зовнішній вигляд автомобіля та пофарбували. Довелося також замінити двигун та деякі інші деталі й частини.

"Ми встановили новий мотор, відновили водяну пушку. Також обладнали автомобіль двома помпами. Одна забирає воду зі свердловини, інша – з будь-якої відкритої водойми. До того ж, остання може працювати автономно. А це дуже важливо під час пожежі, де кожна хвилина дорога", – розповідає лісничий Яснозірського лісництва Леонід Буруль.

Це друга пожежна машина у його господарстві. Також є ще пожежний модуль. Яснозірські лісівники дбають про належну протипожежну підготовку, оскільки тут переважають соснові насадження, де ризик виникнення пожеж є високим. Втім, значно важливіше та ефективніше не допускати пожеж, щоб потім не доводилося гасити. Адже 90% загорань трапляються саме через людську недбалість.

Цього року "Магірус" вже випробували на спільних навчаннях, які проводили з Корсунь-Шевченківською пожежно-рятувальною частиною,- йдеться у повідомленні Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на пожежі врятували черкащанина, який заснув, готуючи їжу.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Боксерка із Черкащини битиметься з вірменкою за звання чемпіонки Європи

Черкащанка Тетяна Довгаль здобула перемогу у чвертьфіналі Чемпіонату Європи з боксу U-23. Далі - бій за звання чемпіонки Європи....

У Черкасах відмінили продаж кінотеатру: хто ініціював скасування аукціону

Сьогодні, 18 жовтня, у Черкасах мав відбутися аукціон із продажу будівлі колишнього кінотеатру «Романтик». Проте депутати Черкаської міської ради...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x