Новини на ВІККАВіККА-новиниМіжнародний день акушерки

Міжнародний день акушерки

-

- Advertisment -

Міжнародний день акушерки. 5 травня своє професійне свято відзначають ті, хто приймає дітей на світ. Ідея відзначення цього дня виникла у 1987 році. А регулярно святкувати його почали лише 19 років тому. Сьогодні акушерок вітають у більш аніж п’ятдесяти країнах світу. Із чим щодня стикаються ці медичні працівники, побачила знімальна група ВІККА-НОВИН. Наш наступний репортаж із пологового відділення Центральної районної лікарні.

У Тетяни та Анатолія Радченків велике свято. Щойно в них народився хлопчик. Він у родині став другою дитиною. Першу Тетяна народжувала сама. Появу цього малюка на власні очі бачив і тато.
Тетяна Радченко, породілля: «Наважились на партнерські пологи завдяки акушерам і лікарям. Не так страшно».
Тато Анатолій ще не зовсім відійшов від шоку. Говорить, нічого більш вражаючого в житті не бачив. Вразила чоловіка і злагоджена та професійна робота медичного персоналу.
Анатолій Радченко, тато: «Спасибо хочу сказать нашим докторам, акушерам. Ми рожаем тут второго ребенка».
А от Наталя та Володимир Курганські лише очікують на диво. Вони також збираються народжувати разом. У майбутньої мами вже почалися перейми. Тому вона мужньо всміхається на камеру, а говорить здебільшого «без 5 хвилин тато». Що менші проміжки між переймами, то більше він нервується.

Володимир Курганський, тато: «У неї перейми, і в мене живіт болить».
Партнерські пологи їм також запропонували лікарі. Появу своєї першої дитини молода сім’я вирішила пережити разом.
Підтримка близької людина під час пологів дуже важлива. Проте цей процес без досвідчених акушерів і лікарів неможливий. Вони все тримають під пильним контролем, під руками в них завжди все необхідне. Першими якісь відхилення помічають акушерки. У випадку ускладнень вони стають янголами-охоронцями і для мами, і для дитини. Досвідчений акушер Ольга Валашенко показує палату інтенсивної терапії для новонароджених. Говорить: вчасна допомога та сучасне оснащення витягує з того світу навіть безнадійних дітей.
Ольга Валашенко, старша акушерка ЦРЛ: «Зазвичай нам за щастя, коли ця палата в такому стані, коли тут немає діток і ця апаратура вимкнена. Зазвичай сюди потрапляють діти після ускладнених пологів».
Слова підтримки та поради акушерів і лікарів необхідні мамам до, під час і після пологів. Їхні руки – це перше, що відчувають діти, з’явившись на світ. Не менше за батьків ці медичні працівники радіють і першому крику немовлят.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Аграрії Черкаського району активно збирають пізні зернові культури

Сільськогосподарські підприємства Черкаського району продовжують збір пізніх зернових. Про це повідомляє пресслужба Черкаської РДА.  Наразі зібрано 80% площ соняшника, 11%...

На Черкащині збито 9 ворожих БпЛА під час останніх тривог

За попередніми даними, під час останніх повітряних тривог захисники неба знищили 9 ворожих безпілотників. Про це повідомляє начальник Черкаської...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x