НовиниНа Черкащині розгнівані селяни, захищаючи сільського голову, побили представників...

На Черкащині розгнівані селяни, захищаючи сільського голову, побили представників "Правого сектору"

-

- Advertisment -

29 травня у селі Плескачівка Смілянського району зненацька спалахнула запекла бійка між селянами та представниками "Правого сектору". Останніх відлупцювали та вигнали геть. Трапилася ця надзвичайна подія в сільському клубі, куди люди зібралися на сходку села. Майже півтори сотні селян заполонили зал, щоб вирішити найболючіше питання – кому віддати свої земельні паї. А їх усього 240.

І на цей ласий кусень злетілися представники кількох потужних сільгоспвиробників Смілянщини: ТОВ "Агро-Рось", СТОВ "Лан", СТОВ "Плескачівське", ТОВ "Голов'ятинське" та деякі інші.

Свої права на земельні паї мешканців Плескачівки заявили представники СВК "Міжгір'я", оскільки до цього часу селяни укладали договори оренди саме з цим господарством.

Та цього разу люди не захотіли віддавати "Міжгір'ю" свої паї, тому що селяни хочуть отримувати більшу орендну плату. А ще виникли незрозумілі проблеми з банкрутством цього господарства. Врешті-решт, жителі села вирішили зустрітися з представниками інших сільськогосподарських товариств і визначити найбільш привабливого інвестора.

Ініціативна група вже вчетверте зібрала мешканців Плескачівки на загальні збори. Перед односельчанами виступив сільський голова Володимир Захарченко. Він запевнив людей, що відстоюватиме їхні інтереси, та запропонував власникам паїв віддати землю в оренду якомусь одному сільгоспвиробнику – адже так буде вигідніше для села й місцевого бюджету.

Потім слова попросив представник "Правого сектора". Його допустили до мікрофона, хоча багато хто в залі не розумів, до чого тут "Правий сектор".

Утім, це стало ясно, коли активіст почав лобіювати інтереси одного з інвесторів та закликати селян саме з ним підписати договори оренди.

Таке нахабство вкрай обурило учасників зборів. Вони почали звинувачувати керівника села у змові з "Правим сектором" задля того, щоб віддати їхні паї конкретному зацікавленому товариству.

Володимир Захарченко знову піднявся на сцену. Він намагався виправдатися перед односельцями, та не встиг угамувати пристрасті. Активіст "Правого сектору" підійшов до сільського голови та вдарив його рукою по потилиці. Мабуть, щоб не говорив зайвого. І цієї миті ситуація в залі відразу вийшла з під контролю.

Люди кинулися захищати свого голову села. Крик, шум, гам – і шалена бійка на сцені, звідки повикидали активістів "Правого сектору". Ті – а було їх майже півтора десятка – не довго думаючи, швидко втекли з клубу.

На місце жорстокої "розборки" приїхала поліція. Наразі складені всі відповідні протоколи та опитані численні свідки інциденту.

Як не дивно, але ця бійка не вплинула на хід зібрання, а навпаки – згуртувала людей. Вони уважно заслухали представників різних сільськогосподарських товариств і вирішили не поспішати, адже в них у запасі є майже два місяці до підписання договорів оренди.

Спочатку вивчити всі пропозиції, вибрати найкращий варіант, а вже тоді й підписувати договори – до такого висновку дійшли учасники сходки. Наступну зустріч запланували на 12 червня.

Як повідомляв сайт vikka.ua,  черкаські чиновники розповіли, у що планують інвестувати бюджетні кошти.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ДТП у Черкасах: водій Audi в’їхав у вантажівку

Вчора, близько 16-ї години, патрульні отримали виклик про дорожньо-транспортну пригоду, що сталася на перехресті вулиць Гетьмана Сагайдачного та Сінна...

Четверо черкащан повернулися з полону додому (ВІДЕО)

Довгоочікуване «Я – ВДОМА!» почули ще чотири черкаські родини. Про це пише начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. У межах обміну...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x