НовиниЧеркаські роботодавці за 5 місяців перерахували майже 376 мільйонів...

Черкаські роботодавці за 5 місяців перерахували майже 376 мільйонів гривень єдиного внеску

-

- Advertisment -

Платники податків Черкас сплатили за січень-травень 2016 року майже 376 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, зокрема у травні бюджет поповнився на 73,1 млн грн. Про це повідомив начальник Державної податкової інспекції у м. Черкасах Антон Царюк.

За його словами, із травня фіскали очікують зростання надходжень єдиного внеску. Адже з 1 травня до 1450 грн зріс розмір мінімальної заробітної плати, а розмір мінімального страхового внеску збільшився до 319 грн (1450 грн х 22%).

Окрім того, змінилася максимальна величина доходу, на яку потрібно нараховувати єдиний внесок. Вона становить 25 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на місяць нарахування доходу. З травня – це 36 250 грн (1450 грн х 25).

Довідково повідомляємо, що з 1 січня 2016 року встановлено єдиний розмір єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на рівні 22% для всіх платників єдиного внеску, у тому числі для тих, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску. Також скасовано відрахування ЄСВ із зарплати працівників, яке становило 3,6 відсотків.

Завдяки своєчасній сплаті єдиного внеску громадянам гарантується право на соціальний захист: на випадок безробіття, у разі нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань, а також гідне пенсійне забезпечення та інші виплати.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах псевдоподатківці вимагають у підприємців гроші.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині чоловік украв прапор із могили військового

Поліцейські повідомили про підозру золотонісцю у нарузі над могилою полеглого військового. Про це повідомляє Поліція Черкащини. 53-річного жителя Золотоніського району...

Очікуються дощі та грози: погода на Черкащині зміниться

Синоптична ситуація на Черкащині почне змінюватися під впливом циклону з південного заходу. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з...

Цікаве:

Шампанське і десерти: як правильно підібрати гастрономічну пару?

Ігристі вина — це дуже смачні напої, і вивченню...

Композитна чи Металева арматура – що краще для фундаменту?

Вибір правильного типу арматури має вирішальне значення для забезпечення...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x