Новини на ВІККАВіККА-новиниНа Черкащині готуються до зимових надзвичайних ситуацій (ВІДЕО)

На Черкащині готуються до зимових надзвичайних ситуацій (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Зима на Черкащині буде холоднішою за попередню, але не аномальною. Побільшає і ожеледиці. Такий прогноз обласних метеорологів. Зниження температури вони обіцяють після 20 грудня. По області рятувальники розгорнуть понад 4 десятки пунктів обігріву. Як ще служби готуються до можливих зимових негараздів бачила Ірина Куйбіда.

Німецькій вівчарці Джастін – 7 місяців. Зараз вона проходить навчання і готується за потреби рятувати людей. Її старші чотирилапі колеги вже кілька разів знаходили загублених у лісі. Залучатимуть хвостатих помічників і в разі виникнення зимових надзвичайних ситуацій. Тож оглядини вони проходять нарівні з усіма службами швидкого реагування.

Володимир Архипенко, начальник кінологічного відділення Черкаського інституту пожежної безпеки: "Тактико-технічні характеристики даного виду пошуково-рятувальних робіт – 15 км за 5 хвилин, що конкурує з надсучасними теплові зорами, сканерами. Плюси собаки – нема батарейок. Є випадки, коли собака, працюючи дистанційно, врятовує життя самому кінологу".

Поруч із кінологами готовність ліквідовувати надзвичайні ситуації демонструють медики, надзвичайними, газовики, енергетики, електрики, водоканалівці… Показують, справність техніки і розповідають, з чим вже доводилось стикатись.

Ігор Наумов, заступник начальника групи піротехнічних робіт: "Наша група займається виявленням, знищенням, знешкодженням боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни та сучасних боєприпасів. Майже кожного дня є залучення на знищення, на виявлення. За рік у нас близько 150 залучень".

На Черкащині мають цілодобово чергувати 24 місцеві мобільні групи швидкого реагування. Їхню підготовку перевірятимуть з 14-го грудня. Першими ж технічну готовність показали обласні служби. Медики, надзвичайними, служби охорони громадського порядку, електро-, тепло-, водо-, і газопостачання… Загалом – понад 120 спеціалістів і більше 30 одиниць техніки. Звітували про сили, засоби і матеріально-технічні резерви.

Олександр Криворучко, директор департаменту цивільного захисту і оборонної роботи: "В першу чергу, це пов’язане з тим, що з 20-го числа йде різке погіршення погодних умов. По друге, в нас наступають новорічні і цілий ряд інших свят, де люди розслабляються. Тому нам треба перевірити готовність всієї області".

Зауважень до готовності мобільної групи перевіряючи не мають. Кажуть, за необхідності, негоді дадуть гідну відсіч.

Віталій Коваль, заступник голови Черкаської ОДА: "Вони вже мали досвід участі у ліквідації: чи то у Драмтеатрі, чи на пожежогасінні у Городищенському районі і в інших випадках. Ми пересвідчились в роботі техніки, в повному комплектуванні медобладнанням і специфічними засобами для ліквідації завалів, для ліквідації пошкоджень на лініях електропередач, на кабелях, на комунікаціях".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах провели фрезерування дорожніх напливів та прибрали зелені зони

У Черкасах завершено роботи з фрезерування дорожніх напливів на вулиці Можайського, що покращить умови руху на цій ділянці та...

У Золотоніському районі під час пожежі постраждав чоловік

24 жовтня в селищі Чорнобай сталася пожежа в приватному будинку. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України в Черкаській...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x