НовиниЧеркаський Будинок природи знову роздирають на шматки

Черкаський Будинок природи знову роздирають на шматки

-

- Advertisment -

Де два українці там три гетьмани. Конфлікт, який вже давно точиться навколо Будинку природи, знову розгорається. На ласе приміщення у середмісті претендує одразу два керівника, які обопільно звинувачують один одного у протизаконних діях.

9 грудня Олександр Роджа зазначає, що знову є керівником черкаської обласної організації Українського товариства охорони природи та збирається навести лад у занедбаному приміщенні.

"Прийшов у приміщення, яке належить обласній організації, і побачив страшенний безлад та вандалізм. Більше того, документів і майна, які належали організації, немає. Будівля у дуже плачевному стані", – говорить Олександр Роджа.

Все це, за словами нового старого очільника Будинку природи, наслідки втручання нечистого на руку екс-міністра екології Василя Шевчука. За відмову співпрацювати за чорними схемами він змінив керівництво та поставив свою людину – Олександра Солієнка.

"З цього приводу була практика звернень до правоохоронних органів, а допомогли громадські організації. Також за сприяння нардепа Олега Петренка було відкрито кримінальне провадження на Солієнка по факту підробки документів, відповідно до яких його було обрано новим керівником", – пояснює Олександр Роджа.

Законність призначення нового керівника доводить і його адвокат Борис Щербатюк. Він демонструє виписку з Державного реєстру юридичних осіб-підприємців, відповідно до якої, повноваження Олександр Роджа визнані державою.

Натомість, Олександр Солієнко у коментарі "Про все" наголошує, що Олександр Роджа не є керівником організації, а сама будівля належить Всеукраїнському товариству охорони природи, а не черкаському осередку.

"Він не є керівником організації, обраним в легітимний спосіб. Державний реєстратор також безпідставно, всупереч Закону України "Про громадські об’єднання", внесла запис про заміну керівника організації на Роджу. При цьому вона діяла всупереч Статуту організації, де в статті 18 вказано:"кандидатури для обрання керівників місцевих організацій узгоджуються із президією Всеукраїнської ради Українського товариства охорони природи та затверджуються наказом вищестоящої організації". Роджа такого наказу державному реєстратору не надав. Так само Роджа звернувся не за містом знаходження реєстраційної справи Черкаської обласної організації, чим і він і реєстратор теж грубо порушили закон. Тобто, державний реєстратор безпідставно, всупереч діючому законодавству і статуту організації змінила керівника організації, – повідомляє Олександр Солієнко.

Олександр Солієнко також зазначає, що не залишить цю справу та звернеться до суду. 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах відбувся благодійний концерт за участі KOZAK SYSTEM

На площі біля Черкаської міської ради відбувся благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України. Відомий український рок-гурт KOZAK SYSTEM...

На Черкащині оборонці неба знищили два ворожі БпЛА

Під час нічних тривог на Черкащині у небі були зафіксовані ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x