У Золотоноші стартує Державна служба з питань безпечності харчових продуктів, утворена торік постановою Кабміну, пише "Золотоноша". Ще у вересні столичні владці вдалися до реформування цієї сфери, реорганізувавши шляхом перетворення Державну ветеринарну та фітосанітарну службу. Тоді ж до комплексу було приєднано Державну інспекцію з питань захисту прав споживачів і Державну санітарно-епідеміологічну службу.
На установу покладено функції, які виконували органи, що ліквідовані, а також здійснення контролю за дотриманням вимог щодо формування державних регульованих цін, нагляду у сфері туризму та курортів. Офіційний початок роботи Служби датований ще 10 лютого, коли відбувся запуск центрального апарату. До цього ж часу формувалась мережа регіональних представництв.
З огляду на повну готовність до роботи, фахівці Держспоживслужби першочергово зустрілись із золотоніськими підприємцями, аби пояснити деталі подальшої співпраці та зміни у законодавстві, що прямо стосуються цих відносин. Слово перед представниками бізнесу тримав головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів у Золотоністькому районі, котрий намагався розповісти функції нової структури, принципи роботи та точки дотику із місцевими підприємцями.
Сама служба знаходиться на вул. Черкаській 95, у приміщенні ветеринарної лікарні. Налічує два відділи: Держспоживслужбу та відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства. Розпочати співпрацю доведеться із реєстрації підприємств, що виробляють, транспортують та реалізують харчову продукцію. Процедура безкоштовна та покликана створити єдиний реєстр, що слугуватиме як контролюючому органу, так і представникам бізнесу.
Як повідомляв сайт vikka.ua, у Міноборони нагородили черкаського журналіста.