НовиниЧеркащанкам допомагають справлятися із насиллям у родині

Черкащанкам допомагають справлятися із насиллям у родині

-

- Advertisment -

Потерпають від насилля в родині та потребують юридичної допомоги. З такими проблемами приходять на безкоштовні консультації до фахівців черкащанки, які опинилися у скрутних життєвих обставинах. У приймальні КМГО "Молода Черкащина" жінок консультує юрист та психолог.

"Ми надали жінкам понад 440 юридичних консультацій. Є поширені питання, з якими приходять черкащанки. Це стягнення аліментів, поділ спільного майна, захист від необґрунтованих претензій по стягненню плати за комунальні послуги. А є й нетрадиційні. Так, зокрема, уже рік допомагаємо одній жінці. Вона написала книжку, зібрала кошти у своїх родичів, щоб її видати, однак видавництво хоче доплати і відмовляється виконувати умови договору. Листувалися із закордонними судами – допомагали жінці розпочати виконання рішення українського суду на її користь у Молдові, куди втік відповідач", – розповідає юрист приймальні Тетяна Кавальчук.

Не менш важливі і консультації психолога. До фахівця, як правило, звертаються жертви домашнього насильства та жінки зі складними психологічними станами. Найважче працювати із першою категорією жінок, – зазначає психолог приймальні Анна Харченко.

"Зв’язка жертва-агресор є настільки міцною, що розірвати її практично неможливо. Часто жінка приходить на одну-дві, ну максимум три консультації, а тоді каже: "ой, мені вже краще, я буду справлятися сама". Насправді вона не справляється. Звичайно, що такі разові консультації не є дієвими. На першій зустрічі я розповідаю, що важливо зібрати "тривожний чемоданчик" із найнеобхіднішим та мати контакти близьких, до яких можна звернутися у випадку загострення ситуації", – говорить вона.

Попри складність психологічних станів жінок-жертв насилля у психолога є приклади, коли терапія дійсно спрацьовує, і клієнтки розпочинають нове життя.

"Ми працювали з жінкою практично рік. Чоловік її регулярно бив, кидався з ножем, погрожував відібрати дитину. Коли вона вперше прийшла на консультацію, ніщо не віщувало, що буде хороше завершення конфлікту. І, пробувши в терапії рік, ми маємо не просто досягнення, а мегапрогрес. Наразі черкащанка розлучена, відсудила півквартири у вже колишнього чоловіка, подала до суду на аліменти та визначилася, ким хоче працювати", – розповідає Анна Харченко.

Жінкам, які потребують консультації фахівців, потрібно попередньо записатися за телефоном (0472) 38-38-78. Громадська приймальня працюватиме до кінця березня, однак активісти сподіваються, що їм вдасться віднайти фінансування та продовжити роботу.

"Ми не хочемо припиняти діяльності і наразі шукаємо можливості. Жінок, з якими ми працюємо, не залишимо і доведемо усі справи до завершення, адже на їхнє вирішення потрібні місяці, а то і рік", – додає координатор проектів КМГО "Молода Черкащина" Вікторія Феофілова.

Як повідомляв сайт vikka.ua, для жінок з особливими потребами у черкаських пологових обладнали кабінети.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах проведуть благодійний рок-концерт

На площі біля Черкаської міської ради відбудеться безкоштовний благодійний концерт на підтримку ЗСУ популярного українського рок-гурту KOZAK SYSTEM. Про...

На Черкащині за літо шість шкіл припинили свою діяльність

За словами начальника обласного управління освіти Валерія Данилевського, упродовж літнього періоду в області шість шкіл зупинили свою діяльність, шість...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x