Новини на ВІККАВіККА-новиниДитячу міську лікарню удосконалюють

Дитячу міську лікарню удосконалюють

-

- Advertisment -

Дитячу міську лікарню удосконалюють. Після відкриття обласної, ліжок там поменшало вдвічі, натомість умови перебування пацієнтів покращили. Сьогодні в палатах уже не по п’ятеро, а по двоє дітей. Заклад має сучасний харчоблок, відремонтовані відділення, необхідне обладнання. Та головне, зазначає головний лікар Володимир Борисенко, – репутацію фахівців, які там працюють. Щоправда, половина кадрів – пенсіонери, ще чверть – скоро ними стануть. Продовжить Ірина Гришко.

Володимир Борисенко керує лікарнею вже 4 роки. Каже: ладен сперечатися з кожним, хто пліткуватиме про безлад у ній. Проблем, звичайно, вистачає. І кадрових, і матеріальних. Та за останні кілька років відділення капітально відремонтували. З 290 ліжок у міській лікарні лишилося 150. Решта – перейшли в обласну. Завдяки цьому маленьким пацієнтам нині тут комфортніше.
Володимир Борисенко, головний лікар Черкаської міської дитячої лікарні: «Ми розвинули денний стаціонар до 80 ліжок, а було 40. Зараз ми покращили умови перебування і в палатах (максимум по двоє дітей)».
Влада, спонсори та самі медики докладають неабияких зусиль, аби лікарня ставала сучаснішою. Хто перебуває в ній сьогодні, на умови не скаржиться.
Тетяна, мама пацієнта: «Медперсонал хороший, вікна нові, тепло, харчування, як удома».
Торік за кошти міста й області тут реконструювали харчоблок і придбали обладнання до нього, освоївши майже мільйон гривень. Сьогодні готувати тут, кажуть кухарі, – одне задоволення. На харчування маленьких пацієнтів та їхніх батьків держава виділяє всього 5 грн. на день. Аби меню було повноцінним, керівництво медичного закладу залучає підприємців області, які закуповують або постачають продукти. Так, реальна вартість раціону в лікарні сягає від 8 до 16 грн.

Пишаються тут і оновленим приймально-діагностичним відділенням. Востаннє ремонт у ньому робили 12 років тому. З міського бюджету на його стіни витратили більше двох мільйонів, спонсори допомогли з меблями та інвентарем. Останніх завідувачці відділення довелося шукати самостійно. Вона працює тут 23 роки, тож щиро вболіває за долю закладу.
Валентина Губенко, завідувачка приймально-діагностичного відділення: «Дуже допомогла ОДА з ремонтом, а тут спонсори у відділенні допомогли: придбали меблі, м’який інвентар, кондиціонер».
Загалом, розповідають у мерії, у 2010-му медичну галузь профінансували всього на три мільйони, цьогоріч – на сім.
Віктор Беззубенко, перший заступник міського голови м. Черкаси: «Галузь отримала цього року, як ніколи. Звичайно, це недостатній рівень».
Наступного року, запевняє перший заступник міського голови Черкас Віктор Беззубенко, на потреби медицини виділять ще більше коштів. Адже охорона здоров’я – пріоритетний напрямок роботи нинішньої влади.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах відбувся благодійний концерт за участі KOZAK SYSTEM

На площі біля Черкаської міської ради відбувся благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України. Відомий український рок-гурт KOZAK SYSTEM...

На Черкащині оборонці неба знищили два ворожі БпЛА

Під час нічних тривог на Черкащині у небі були зафіксовані ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x