Новини на ВІККАВіККА-новиниЖиття церков Черкащини

Життя церков Черкащини

-

- Advertisment -

Життя церков Черкащини. Таку тему для двосерійного документального фільму обрав екс-керівник обласної телерадіокомпанії «Рось» Михайло Калініченко. Матеріали для відеороботи «Храми його життя» автор, зізнається, збирав не один рік. Об’їздив не лише міста Черкащини, а й віддалені села. Ці святині об’єднує одна людина – митрополит Черкаський і Канівський Софроній. Він і став головним героєм стрічки. Одними з перших бачили цей фільм наші кореспонденти.

У драматичному театрі жодного вільного місця. Тут глядачі зібралися на презентацію документального фільму «Храми його життя». Автор двосерійної стрічки – голова творчого об’єднання «Піраміда», екс-керівник обласної телерадіокомпанії «Рось» Михайло Калініченко. У фільмі йдеться про Свято-Михайлівський собор, Свят-Покровський собор і Свято-Михайлівський кафедральний собор. Вони були знищені за радянських часів. У роки незалежності відбудовувати їх узявся митрополит Черкаський і Канівський Владика Софроній. Головного героя документальної стрічки глядачі зустрічають оплесками.
Владика Софроній, митрополит Черкаський і Канівський: «Чи зробив я щось, чи ні – не знаю. Хотілося б зробити більше не для себе, тому що для себе я ще не жив. Тепер живу для себе. А мене запитують, а як? А дуже просто. Сам я ще молодий, так, але не минаю жодної аптеки, щоб жити для себе. Але я не жалкую, я Богу вдячний за всіх».
Створивши документальний фільм, Михайло Калініченко хоче зберегти для нащадків пам’ять про святі місця на Черкащині.

Михайло Калініченко, автор фільму: «Це мені не просто до душі, я думаю, що це велика основа, щоб ми зрозуміли, що треба приклонитися перед такими людьми. Але найголовніше – зрозуміти та знайти себе в цьому світі та зробити висновки. Хочу подякувати Богу та тій хвилині, тій годині, яка дала мені можливість познайомитися з Софронієм».
Пропри свій поважний вік, на досягнутому владика Софроній зупинятися не збирається. Має у планах побудувати дзвіницю. Говорить, що 136-метрова споруда стане окрасою міста.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Лісопожежні команди із Черкащини гасять пожежі на Полтавщині та Харківщині

Лісопожежні команди ДП "Ліси України" з усієї країни відправилися гасити масштабні лісові пожежі у Слобожанський лісовий офіс. У тому...

На Звенигородщині лисиця покусала дитину

У Звенигородському районі лисиця покусала дев'ятирічну дитину. Потерпілій проводять щеплення проти сказу. Про це повідомляє Черкаський ОКЦПХ. У селі Поташ...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x