Новини на ВІККАВіККА-новиниПерерву в місяць оголошено в судових слуханнях у справі...

Перерву в місяць оголошено в судових слуханнях у справі Сергія Одарича

-

- Advertisment -

Перерву в місяць оголошено в судових слуханнях у справі Сергія Одарича. Тільки 4 жовтня в Шевченківському райсуді Києва почнуть допитувати перших потерпілих і свідків у справі. Нагадаю, колишньому міському голові Черкас інкримінують незаконне звільнення шістьох чиновників і невчасне поновлення їх на посадах. Усі звинувачення сам Сергій Одарич називає маразматичними й надуманими. Аргументи сторін у Вікторії Курченко.

Незаконно звільняв і вчасно не поновлював. Понад годину прокурор зачитує обвинувальний акт Сергію Одаричу. За ним, три заступники і стільки ж працівників мерії нібито не догодили міському голові, бо не хотіли виконувати його вказівок і не поділяли його поглядів.

Анатолій Депутат, потерпілий: «Звільнення моє відбулося вже не першим у міськвиконкомі. Я, на жаль, вже був п’ятим за рахунком після того, як прийшов до влади 17 листопада 2006 міський голова. І з того часу почалися масові зачистки працівників».

Потерпілі вимагають від Сергія Одарича грошової компенсації в понад 800 тисяч гривень. Сам обвинувачуваний наполягає: законів не порушував. Заступників звільняв не він, а міська рада. Решта залишилися без роботи, бо виконували її неякісно. Це засвідчують акти службових перевірок.

Сергій Одарич, колишній міський голова м. Черкаси: «По всіх звільненнях лунає формулювання «діючи умисно, звільняючи людей із метою призначення іншої особи», в жодному випадку не наведено жодного факту призначення іншої особи, не вказується, що це за особа. Те саме стосується і абсолютно необґрунтованого умислу. Скажімо, щодо невиконання рішень судів. У більшості випадків ці рішення судів не можна виконувати».

У міській і обласній прокуратурах неодноразово бралися за всі ці справи. Та досі криміналу в діях Сергія Одарича не знаходили. Аж поки депутати у квітні не оголосили йому імпічмент. Тоді й розпочалося кримінальне переслідування. Нині ж державний обвинувач не каже, якого покарання вимагатиме для колишнього міського голови Черкас.

Наталія Кругляк, державний обвинувач: «Я не можу вам сказати стільки. Законом передбачено до 8 років позбавлення волі. Яке буде покарання, це буде визначено за результатами судового слідства та за результатами того, як буде зрештою відбуватися це судове слухання».

Потерпілих і свідків у справі почнуть допитувати 4 жовтня. Сергій Одарич обіцяє, що тоді справа розлетиться на друзки.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині в аварії загинув водій мопеда

На Золотоніщині в результаті аварії загинув водій мопеда – відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляє Поліція Черкащини. Автопригода сталася 20...

На Черкащині родина депутата викупила будівлю колишньої сільради

На Черкащині підприємство, до якого має відношення родина депутат Черкаської обласної ради Ігоря Новицького, придбало будівлю колишньої сільради в...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x