Новини на ВІККАВіККА-новини20 тисяч черкаських пенсіонерів затягнуть паски тугіше (ВІДЕО)

20 тисяч черкаських пенсіонерів затягнуть паски тугіше (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Відсьогодні набувають чинності ще й зміни у пенсійному законодавстві. Нововведення вплинуть майже на 20 тисяч черкащан. Найбільше зміни ударять по кишені працюючих пенсіонерів. Їм уріжуть державні грошові виплати. А ще змінять умови призначення пільг. Про все в подробицях розкаже Ірина Головка.

Олександр Юрійович – військовий на пенсії. Та ось уже 17 років працює у фіскальній службі. Від квітня отримувати пенсію чоловік не буде. Бо колишній військовий працює на "спеціальній" посаді. Хоч має інвалідність третьої групи, та у перелік тих, на кого не поширюється норма, не входить.

Олександр Волков, працюючий пенсіонер: "Як військовий я розумію більше, ніж цивільний, що у нас такий період важкий наступив у державі. Тому прийнято на сімейних зборах прийняли рішення. Обіцяють віддати її 1 січня 2016 року. Тому прийнято рішення, що пенсію залишаємо, а буду працювати на роботі".

А от податківця-пенсіонера Олександра Савенка зміни не торкнуться. Він має інвалідність війни третьої групи. Чоловік каже: для багатьох його колег пенсія – основний вид доходу.

Олександр Савенко, працюючий пенсіонер: "По великому рахунку це основний дохід моєї сім’ї пенсія. Тому що зарплата у мене менша ніж пенсія. І основна частина нашого сімейного бюджету складається саме з пенсії".

Тетяна Рожко, 1-й заступник начальника управління Пенсійного фонду України у м. Черкаси та Черкаської області: "Дані норми закону не застосовуються до інвалідів першої та другої групи, інвалідів війни третьої групи, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції також це не стосується тих пенсіонерів, яким призначена пенсія відповідно до військового закону".

У Пенсійному фонді роз’яснюють, державні службовці-, прокурори-, судді- та народні депутати-пенсіонери – отримувати пенсію та заробітну плату одночасно не будуть. Тепер у них вибір: або залишитися на "спецпосаді", або йти на заслужений відпочинок. Нараховуватимуть пенсію по-новому і для інших категорій працюючих пенсіонерів.

Тетяна Рожко, 1-й заступник начальника управління Пенсійного фонду України у м. Черкаси та Черкаської області: "Ті пенсіонери, які отримують пенсію більше 1423 гривні 50 копійок, а саме півтора прожиткових мінімуму для непрацездатних громадян, пенсія буде виплачуватися у розмірі 85% від нарахованої пенсії, але не менше ніж 1423 гривні 50 копійок".

За новим законодавством, збільшиться вік виходу на пенсію для тих, хто працює на шкідливих підприємствах. Щороку стаж збільшуватиметься на 6 місяців. Правки у законі є й для освітян та медиків.

Наталія Сергієнко, заступник начальника управління Пенсійного фонду України у м. Черкаси та Черкаської області: "Тобто, якщо медичний ти педагогічний керівник може звернутися за пенсією, маючи 25 років спеціального стажу, то уже починаючи з 1 квітня такого стажу необхідно мати 25 років і 6 місяців. Таке збільшення буде проводитися протягом тривалого періоду: по півроку за кожний рік і до 30-річного стажу".

Повернуть пенсії працюючим пенсіонерам, кажуть у Пенсійному фонді, уже в наступному році. А поки ж їм доведеться затягувати паски тугіше і сподіватися змін на краще.

Олександр Волков, працюючий пенсіонер: "На комунальні послуги хватало пенсії, щоб її погасить. Тимчасово квартплату платить не будемо. Буду чекати. До квитанції положу постанову Кабінету Міністрів. Хай вона полежить"

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащанин здобув золото на чемпіонаті Європи з кульової стрільби

Артем Мозговий, вихованець КДЮСШ №2 з Черкас, виборов золото на чемпіонаті юнацької ліги Європи з кульової стрільби з гвинтівки....

Від ікринки до рибинки: на Черкащині діє масштабний риборозплідник (ВІДЕО)

Унікальне рибне господарство діє у Черкаській області. За майже 30 років роботи Іркліївський риборозплідник став чи не найпотужнішою базою...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x