НовиниГолова ОДА повідомив, як черкащани можуть оформити субсидію (ВІДЕО)

Голова ОДА повідомив, як черкащани можуть оформити субсидію (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Уряд спростив отримання громадянами України субсидій. Про зміни на сьогоднішній прес-конференції розповів голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

За його словами, з початку року вже скористалися субсидіями майже 60 тисяч черкащан.

"На одну родину в середньому компенсація становить близько 400 гривень за комунальні послуги (це десь третина)", – зазначив голова ОДА.

"Субсидія буде призначатися на підставі двох документів: заяви і декларації про доходи. Вже цього тижня всі родини отримають заяви і декларації, які вони зможуть заповнити. Опісля їх треба буде відправити поштою або віднести в управління соцзахисту", – розповів Ткаченко.

Він також додав, що дав доручення всім керівникам районів та міст на Черкащині провести роз'яснювальну роботу, щоб люди зрозуміли, як отримати субсидію.

"Достовірність даних у декларації органи соціального захисту перевірятимуть після призначення субсидії. Якщо після перерахування субсидії буде виплачена надмірна сума заявнику, то він муситиме сплатити у подвійному розмірі кошти знову на бюджетний рахунок", – застеріг Юрій Ткаченко.

Також він розповів про обмеження на отримання субсидій. За його словами, раніше діяли такі обмеження: наявність у родини двох помешкань, двох автомобілів, здійснення разової купівлі товарів на більш як 10 прожиткових мінімумів, здавання у найм житла.

"Зараз же скасовані всі обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються по субсидію – крім здійснення одноразової вартісної покупки (на суму понад 50 тисяч гривень)", – розповів Юрій Ткаченко.

За його словами, якщо раніше субсидія надавалася на півроку, то тепер – на 12 місяців.

"Надається також право на оформлення субсидій особам, які не зареєстровані у житловому приміщенні, але орендують житло і оплачують вартість житлово-комунальних послуг. Є деякі формальності, які потребують уточнення. Ми вже звернулася до Мінсоцполітики по роз’яснення", – зазначив голова ОДА.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині в аварії загинув водій мопеда

На Золотоніщині в результаті аварії загинув водій мопеда – відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляє Поліція Черкащини. Автопригода сталася 20...

На Черкащині родина депутата викупила будівлю колишньої сільради

На Черкащині підприємство, до якого має відношення родина депутат Черкаської обласної ради Ігоря Новицького, придбало будівлю колишньої сільради в...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x