Новини на ВІККАВіККА-новиниДиректор Черкаської школи № 33 виховує школярів та ......

Директор Черкаської школи № 33 виховує школярів та … голубів

-

- Advertisment -

Більше 20 років свято вчителів є найулюбленішим для Миколи Чорноіваненка – директора Черкаської спеціалізованої школи № 33. Розпочавши трудову стежку з простого вчителя праці, педагог дослужився до керівної посади. Методи виховання Миколи Чорноіваненка відомі колегам і дітям. Утім, мало хто знає, що педагог ростить ще одне покоління – пернатих. Учитель-голубар показав журналістам ВІККА-НОВИН власну школу для птахів.

Так трепетно, як до дітей, директор школи № 33 Микола Чорноіваненко звертається до голубів. Два рази на день педагог на своїй голуб’ятні. Вранці набирається сил, а ввечері знімає стрес. Хоча й тут треба пильнувати.
Микола Чорноіваненко, голубовод, директор Черкаської школи № 33: «Бувають і тут вредні, які порушують дисципліну в голуб’ятні. І в школі такі є хлопчики».
Із 5 років він не розлучається з голубами. У рідному селі на Тальнівщині майже в кожному дворі – голуб’ятня.
Микола Чорноіваненко, голубовод, директор Черкаської школи № 33: «Де б не був – голуби завжди зі мною. І в армії, і на навчанні. Приїхавши сюди, подарував дружині на 8 березня 1979 року і почав далі тримати».
За тридцять років голуби розплодилися. Павлини, миколаївські високольотні, спортивні «кінги», «польські рисі» та «боїнги». Вони щоразу з нетерпінням чекають, коли господар погодує. А йому є, з чим щоразу приходити.

Це птаство за місяць могло б з’їсти всю директорську зарплату. Але однодумці з села підтримують земляка. Хто просом, хто соняшниковим насінням. Птахи вже розмістилися на трьох поверхах. Але колекціонер-голубовод мріє про ще більшу голуб’ятню.
Микола Чорноіваненко, голубовод, директор Черкаської школи № 33: «Відкладаєш, збираєш, їздиш на виставки, щоб те, що сподобалося, купляти».
Не менш радісно та зацікавлено Микола Чорноіваненко йде у школу. Тут директору роботи вистачає.
Микола Чорноіваненко, голубовод, директор Черкаської школи № 33: «На роботі немає, коли думати про голубів. Є тут свої голубчики, які вилітають через кожні 45 хв., і за ними треба дивитися».
Прекрасними білими птахами можна милуватися й у кабінеті. На свята колеги-вчителі дарують керівнику сувеніри – голуби. Микола Чорноіваненко дякує їм театралізованими шоу. Щоразу на останнє шкільне свято випускає пару пернатих у небо.
Ірина Василенко, заступник директора Черкаської школи № 33: «Проводжаючи одинадцятикласників у доросле життя, випускаємо голубів на урочистій лінійці. Директор завчасно приносить пару голубів, і бережно їх тримаємо в клітці. На свято випускаємо голубів у синє небо. Дуже красиво, як над Дніпром летять прекрасні білі птахи».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Водію, який збив сім’ю з дитиною в Умані, дали умовний термін

37-річний чоловік отримав умовний термін за скоєну аварію, в якій постраждала ціла родина: сторона обвинувачення готує апеляційну скаргу. Про...

Суд знову визнав незаконною забудову Замкового узвозу в Черкасах

Шостий апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та наказ департаменту архітектури щодо забудови Замкового узвозу в Черкасах. Про...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x