НовиниПолітично-сімейні традиції від черкаських "радикалів" Ляшка

Політично-сімейні традиції від черкаських "радикалів" Ляшка

-

- Advertisment -

Радикальна партія Олега Ляшка є відверто вождистською політичною силою, об’єднаною не за ідеологічними принципами, а навколо лідера. Краснослов та талановитий політичний гравець Олег Ляшко самотужки тягне рейтинг своєї політичної сили, не потребуючи підтримки соратників, бо креативу та епатажу пану Олегу вистачає і на свій рейтинг, і на партійний планктон.

На черкаському місцевому рівні авангардом радикалів до цього моменту були чотири депутати міськради Сергій Тищенко, Іван Будяк, Роман Леус, Вікторія Кутілова, а також Микола Бултецький, який нещодавно приєднався до них.

 

Син мера Монастирища бореться за крісло мера Черкас

На посаду міського голови Радикальна партія висунула голову обласної організації партії, депутата Черкаської міської ради Сергія Тищенка. Він же очолив список кандидатів партії до міської ради. Серед пунктів передвиборчої програми Сергія Тищенка – не нова та наболіла для міста тема доріг та модернізація ЖКГ. Також президент Черкаської обласної федерації боксу обіцяє зайнятися в місті розвитком спорту.

Нічого більшого від молодого політика поки що очікувати і не варто. Судячи з його слів, Тищенко повністю задоволений патерналістськими стосунками, що склалися в радикальній партії.

Під терміном "політичний патерналізм" слід розуміти гарантовану опіку старших над молодшими, за яку молодшим часто доводиться розраховуватися самостійністю в ухваленні рішень. При цьому не виключається, що останні поступаються незалежністю в мисленні. Звужуються їхні перспективи.

Абсолютна довіра до лідера і повне покладання на нього у всьому, звичайно, забезпечує довіру керівника, але ніяк не сприяє активній суспільно-політичній діяльності активу партії на місцях. "Для мене Олег Валерійович Ляшко – це приклад талановитого політика", – зазначив колись в одному з інтерв’ю Сергій Тищенко. "Ляшко – це людина, з якої можна брати політичний приклад для себе", – впевнений молодий кандидат.

Психологічний портрет кандидата красномовно розкриває його фраза, що політика – "це дуже брудна справа, коли я прийшов у міську раду, то я в цьому пересвідчився". До цього сам політик був помічений в раді у "кнопкодавстві". Це трапилося в січні поточного року під час поіменного голосування за надання дозволу на взяття кредиту КП "Черкасиводоканал". Так, коли голова лічильної комісії Микола Бондаренко озвучив прізвище Будяка, Сергій Тищенко сказав "за". Опісля, коли озвучили прізвище самого Тищенка, він також сказав "за". Відсутність депутата-ляшківця на сесії помітив його колега по депутатській діяльності Андрій Мушієк.

Не менш цікава за Сергія Тищенка його сім’я. Простому хлопцю з народу стати в 31 рік кандидатом в мери – непросто. Простому – майже нереально, а от сину мера міста Монастирище – куди легше. Що називається – по батьківських стопах, та якби ж не один ідеологічний нюанс. Батьку черкаського кандидата – Олександру Тищенку – ЗМІ приписують зв'язок з колишнім "регіоналом" Антом Яценком. Колись впливовий член ПР, а тепер – один із лідерів партії "Відродження" прославився віртуозним складанням тіньових схем тендерних закупівель. Що й прославило його як "тендерного короля" української політики. За іншими джерелами, Олександр Тищенко, що тричі обирався мером Монастирища, в часи правління Януковича залишався одним з небагатьох мерів, незалежних від Партії Регіонів.

 

Список радикалів від Віктора Вовка

Кістяком списку кандидатів радикальної партії до Черкаської міської ради є люди, напряму пов’язані з народним депутатом України від Радикальної партії черкащанином Віктором Вовком. Партія вже давно призначила його відповідальним за Черкаський регіон. Балотується від РПЛ Роман Леус, що очолює міський осередок партії. Депутат Черкаської міської ради балотувався у 2014 до парламенту по округу № 194. До речі, дружина Романа Людмила Леус – теж серед кандидатів в міську раду. Поряд з нею у списку до міськради Іван Будяк і Ірина Бачинська.

 

Раз – Булатецький, два – Булатецький…

Одіозний черкаський політик, екс-батьківщинівець Микола Булатецький настільки відомий та парадоксальний у своїх заявах та вчинках, що не потребує окремого опису. Депутат міськради, якому двічі не судилось статися нардепом, нещодавно очолив список Радикальної партії до Черкаської облради. Одночасно його прізвище фігурує в списку кандидатів в депутати Черкаської міської ради.

Поряд із ним в обох списках – його племінник Андрій Булатецький. Про родича політика відомо, що він працює юристом-консультантом в ПП "Україна-Агро", був № 138 у списках "Народного фронту" на останніх парламентських виборах. До цього у листопаді 2013 року, будучи довіреною особою кандидата в народні депутати Миколи Булатецького, Андрій нібито здійснив фізичний напад на агітаторів іншого кандидата в народні депутати Михайла Поплавського.

Ще один член родини Булатецьких – син Миколи Івановича Максим теж є кандидатом у Черкаську міську раду. Проте іде туди у списку ВО "Черкащани".

У різних списках до ради вирішила йти ще одна сімейна династія. Двічі депутат Черкаської міської ради Араік Мкртчян балотується від виборчого списку БПП "Солідарність". Його син – 26-річний Арсен Араікович Мкртчян, що значиться заступником директора оздоровчо-розважального комплексу, є кандидатом у Черкаську міську раду від "Радикальної партії Олега Ляшка".

 

Громадські діячі та розвідники

Серед менш відомих у Черкасах персон у списку Радикальної партії – Вікторія Кутілова. Студентка є депутатом міськради нинішнього скликання. Поповнити ряди місцевих депутатів бажає і головний юрист обласної громадської організація "Альянс правників Черкащини, керівник обласної громадської організації "Альянс Ромен Черкащини" Петро Бурлаченко. Робота цієї організації націлена на соціалізацію ромів. Головними проблемами ромів, за словами самого кандидата, на сьогоднішній день є відсутність паспортів та документів, низький рівень освіти та не найкращі умови проживання загалом.

Також серед кандидатів-ляшківців – головний диригент Міжнародного фонду зміцнення православних традицій Вадим Гайович. Рік тому він був кандидатом в депутати від Радикальної партії на парламентських виборах. Програв тоді Владиславу Голубу.

Балотується до міської ради і Леонід Запорожець – колишній голова Черкаської профспілки підприємців, працівників торгівлі, громадського харчування та послуг. У 2011 році Леоніда Запорожця обрали головою Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу України.

Ще один кандидат – Станіслав Лукирич зазначений у списку партії, як тимчасово не працюючий. До лютого 2014 він був керівником фракції Партії регіонів Смілянської райради.

По списку партії Олега Ляшка також можуть потрапити до міської ради два командири-айдарівці, розвідники Валерій Холод та Микола Сташук та низка підприємців.

 

Галина Кобзар, vikka.ua

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські правоохоронці провели рейд Черкасами: перевіряли громадян і заклади

Черкаські поліцейські провели комплексне відпрацювання Черкас. Поліцейські провели спільне патрулювання до якого залучили Управління патрульної поліції, представників громадських формувань,...

На Черкащині з’являться завод і цех із переробки картоплі

У Черкаській області побудують завод із переробки картоплі на пластівці. Створює виробництво овочевий підрозділ насіннєвої компанії «Маїс», підприємство «Філд...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x