НовиниПоловина черкащан вважають, що в області не борються з...

Половина черкащан вважають, що в області не борються з корупцією (інфографіка)

-

- Advertisment -

Міжнародний Республіканський Інститут (IRI) презентував результати масштабного опитування жителів обласних центрів України про проблему корупції та кумівства в їхніх регіонах. Також просили оцінити роботу місцевої влади щодо боротьби з корупцією, пише онлайн-газета "Точно".

Опитування показало, що проблема корупції турбує понад 80 % жителів облцентрів. Якщо ж говорити про міста, лідером за гостротою проблеми виявилося Запоріжжя (89 %), Київ з Миколаєвом поділили друге місце (78 %). А на третє з мінімальним відставанням вийшли Полтава та Дніпропетровськ (75%). У Черкасах на 14 місці (66 %).

Кумівство в українських містах, судячи з соцопитуванням, процвітає не менше, ніж корупція. Однак у цьому рейтингу лідери помінялися. Найбільш "кумівськиим" містом стала Полтава. Київ з Дніпропетровськом – на другому місці, а на третьому – Одеса. Черкаси ж опинилися на 8 місці – 53 %, аж 9 % вважають, що це несуттєва проблема або її взагалі не існує.

Опитування, яке стосувалося боротьби місцевої влади з корупцією, з’ясувало, що 83 % жителів Запоріжжя не бачать ніякої антикорупційної активності влади. А в "найвільніших від корупції" Чернівцях найбільший серед усіх регіонів відсоток жителів – 35% – вважають, що влада таки бореться з корупцією. У Черкасах половина опитаних вважає, що влада не бореться з корупцією. Лише 15 % – протилежної думки.

Також з’ясувалося, що 54 % знають, що таке корупція (тобто давали хабарі протягом минулих двох років) і лише 47 % – ні.

Опитування проводилося 2-20 березня 2015 на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту фірмою Рейтинг Груп Україна за участю Baltic Surveys / The Gallup Organization. Похибка по кожному місту становить не більше 3,5 %.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащанин здобув золото на чемпіонаті Європи з кульової стрільби

Артем Мозговий, вихованець КДЮСШ №2 з Черкас, виборов золото на чемпіонаті юнацької ліги Європи з кульової стрільби з гвинтівки....

Від ікринки до рибинки: на Черкащині діє масштабний риборозплідник (ВІДЕО)

Унікальне рибне господарство діє у Черкаській області. За майже 30 років роботи Іркліївський риборозплідник став чи не найпотужнішою базою...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x