Новини на ВІККАВіККА-новиниТБ: постійний прогрес

ТБ: постійний прогрес

-

- Advertisment -

На хвилі позитиву. У працівників радіо, телебачення та зв’язку професійне свято. Відзначати його в Україні почали ще з 1994-го. Сама ж історія свята розпочалася набагато раніше – з 1924 року. Тоді в Харкові в ефір вийшла перша у країні радіопрограма. Відтоді радійники відзначають професійне свято. З часом до них долучилися телевізійники, представники інтернет-ЗМІ та зв’язківці. Кореспонденти ВІККА-НОВИН вирішили з’ясувати, чого вдалося досягти черкаському регіональному телебаченню за 20 років із моменту його появи. Розповідає Юлія Доброскок.

Телеканал «ВІККА» на черкаському телепросторі працює вже 20 років. За цей час багато чого змінилося, розповідає генеральний директор Любов Правдіна. Стандарти та вимоги до телепрограм нині значно вищі.
Любов Правдіна, генеральний директор ТРК «ВІККА»: «Тоді був суцільний експеримент. Ніхто навіть не вмів тоді та не знав, як треба. Тоді нам було цікаво, все було несподіваним, але непрофесійним. Зараз працюють професіонали».
Із тим, що раніше для телебачення були часи експерименту, погоджується і колишня телеведуча новин Ірина Бєлікова. Сьогодні вона прийшла до ВІККівської студії поностальгувати.
Ірина, диктор ВІККА-НОВИН 1991-1996 роки: «Телебачення тоді було в новинку в нашому регіоні. Зараз воно стало цікавіше».
Екс-ведуча вирішила випробувати новинку телетехніки – суфлер.
Ірина, диктор ВІККА-НОВИН 1991-1996 роки: «Я не встигаю його прочитати, текст швидко рухається».

А ось нинішній ведучий ВІККА-НОВИН Олексій Хуторний із сучасною технікою на «ти».

Олексій Хуторний, диктор ВІККА-НОВИН: «Усе, я готовий».
Хоча, зізнається: вчити підводки до сюжетів напам’ять йому сподобалося.
Олексій Хуторний, диктор ВІККА-НОВИН: «Одного разу в нас перестав працювати суфлер. Тоді мені довелося вчити текст. Мені було краще, адже тоді я чіткіше розумів, про що я говорив. Це плюс, бо тренуєш пам’ять і не захворієш хворобою Паркінсона».
Телебачення – це постійний прогрес. Сьогодні воно стає індивідуальним і здебільшого орієнтується на сімейний перегляд. Дотримуються цих принципів і на телеканалі «ВІККА».
Юлія Кропива, головний редактор телеканалу «ВІККА»: «Телебачення стало більш динамічним, більш живим. Стало більше цікавих сюжетів. Стало більше емоцій. Зараз ми бачимо і сльози радості, і сльози горя, так, як у житті».
Телеканал «ВІККА» зараз більш орієнтований на глядача. Телевізійники намагаються стати ближчими до людей, а люди й самі не проти потрапити на блакитні екрани.
Світлана Пічугіна, шеф-редактор ВІККА-НОВИН: «Зараз, особливо на регіональному каналі, люди хочуть бачити себе, своїх сусідів. Людям зараз цікаво щось розповідати».
Працівники телеканалу «ВІККА» постійно працюють над удосконаленням телепродукту. Завдяки зростанню професійного рівня їм стали до снаги такі масштабні проекти, як 20-годинний телемарафон у прямому ефірі, присвячений 20-річчю каналу. Це стало справжнім випробуванням і для людей, і для техніки. І його ВІККівці пройшли на відмінно.
Аліна Дєвляшкіна, випусковий редактор ТРК «ВІККА»: «Це був величезний стрибок, величезне досягнення для нас».
Покращилась і якість відеосигналу. Вже не потрібно цілодобово слідкувати за параметрами телевізійного передавача – майже все автоматизовано.
Григорій Загоруй, директор Черкаської філії концерну «РРТ»: «Якщо раніше було 3-4 програми, то сьогодні їх безліч. Покращилася якість сигналу: при передаванні, трансляції та прийманні».
Олексій Чернишов, представник Національної ради з питань телебачення та радіомовлення в Черкаській області: «Наступного року телеканал «ВІККА» почне працювати в цифровому відео форматі, виходить на новий рівень, бо транслюватиме на всю область».
«ВІККА» впевнено підкорює інтернет-простір. Щоб переглянути улюблену телепрограму, черкащанам вже не обов’язково вмикати телевізор. Інтернет-сторінку телеканалу «ВІККА» щодня переглядають близько 2 тисяч відвідувачів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах відбувся благодійний концерт за участі KOZAK SYSTEM

На площі біля Черкаської міської ради відбувся благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України. Відомий український рок-гурт KOZAK SYSTEM...

На Черкащині оборонці неба знищили два ворожі БпЛА

Під час нічних тривог на Черкащині у небі були зафіксовані ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x