Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркаські журналісти склали "борщовий" прейскурант (ВІДЕО)

Черкаські журналісти склали "борщовий" прейскурант (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

За капусту – 7,50, за буряк – 8. Цибуля й морква теж дотягує в ціні до десятки. Часник – від півсотні. Середня ж вартість м'яса щонайменше – 65 гривень. Мої колеги сходили на базар, аби скласти прейскурант…"борщовий". Що з того вийшло – дивіться.

Білокачанна цього року не вродила. Тому й ціни догори.

Григорій, продавець: "На гривню. На гривню подорожчала. Ця на 6,26 затягує. Якраз на борщ…"

Моркви теж нещедрі врожаї. За кіло на базарі правлять ті самі 7 гривень. В одну ціну й цибуля. Хоч за ріпчасту можна сторгувати й менше. А ось цінники на часник лякають навіть продавців. 50-60 гривень за кіло, кажуть, захмарні. Лише місяць тому був удвічі дешевшим.

Галина, продавчиня: "Дорожчати не буде, така ціна на нього, бо неврожай цьогоріч, тому така ціна підвищена…"

Буряк – серед основних інгредієнтів борщу. За натуральний барвник страви слід віддати 6 гривень.

Олена, продавчиня: "Без хімії, без нічого. Бурячок домашній. На 5-6 літрову каструльку хватить".

Квасоля – за смаком. Дехто варить борщ і без бобів.

Галина, продавчиня: "Це "Бомбочка", а це м'ясиста така…5 гривень коштує люба така..У кого немає грошей на м'ясо то беруть квасолю. В ній білків багато. Вона ще краще, ніж м'ясо…"

М'ясо ж на базарі теж недешеве. Хоч ціни на нього, кажуть продавці не зростали з літа.

Ірина, продавчиня: "Здесь зависит от покупателя. Есть покупатель – есть цена. Нет покупателя – нет цены. Ребро, грудинка – 60, 65. А мясо от 60 до 80. В зависимости это биток или ошеек. А так с косточкой идет 65-75".

А ось сало до борщу – вже за делікатес.

Татьяна, продавчиня: "Спинка – 60 гривень. Але це після обіду. Вирізний бочок дорожчий. На початку дня було – 65, 70. Все від базару залежить".

М’ясні ряди напівпорожні, – жаліються продавці. Та й люди зізнаються: часто їдять борщ без м’яса. Або йдуть по закупи птиці.

Андрій, покупець: "Дорогувато, на калькуляторі не прикидав, але дорого. Ну м'ясо наприклад, якщо раніше свинину клав, то зараз курятину більше. А так ні від якого інгредієнту не відмовишся. Бо то вже не борщ".

Олександра, покупець: "Я варю борщ с курицей. Так дешевле получается. Мясо очень дорогое. Не по карману".

Марія, покупець: "Кістки одні…одварюю, зливаю…бо на м'ясо я не подужаю…Ну раз у місяць хоча б варю…а так одна каша та вода. Отак і живу".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Прапори військових частин тепер можна побачити у Черкасах у Свято-Михайлівському соборі

У Свято-Михайлівському кафедральному гарнізонному соборі відбулася визначна подія — під куполом храму встановлено прапори військових частин, які належать до...

На Черкащині перші морози та снігопад змінилися потеплінням

В області вночі спостерігалися невеликі морози, але вдень позитивні температури та дощі швидко знищили зимові краєвиди. Про це повідомляє...

Цікаве:

Городництво – як спосіб життя: поради, як і де вибирати насіння

Городництво — це не просто спосіб забезпечити себе свіжими...

Ставки на бій Усика і Ф’юрі в Vbet онлайн: шанси й прогнози

Дізнавайся аналітику та став на бій Усика й Ф’юрі...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x