Новини на ВІККАВіККА-новиниІрландську культуру – до Черкас

Ірландську культуру – до Черкас

-

- Advertisment -

Ірландську культуру – до Черкас. День святого Патрика напередодні відсвяткували в Центрі дитячої та юнацької творчості. Організатори тематичної вечірки дивували глядачів сучасними ірландськими піснями й танцями. Вивчати їх черкасці починають уже з 4-річного віку, кажуть організатори гуртка та порівнюють танцювальні па із пташиним польотом.

Вільна, неначе птаха. Такою в ірландському танці почувається Валентина Павленко. Він рятує її від депресії, підвищує самооцінку, робить ідеальними тіло й душу.

Валентина Павленко, керівник гуртка ірландського танцю «Найтінгейл»: «Це просто фантастично! Коли танцюєш, то неначе долаєш закони гравітації, як птах. Це – наркотик, бо хочеться вище, сильніше, чіткіше».

Краще й чіткіше вчиться танцювати школярка Ганна. У гуртку вона – не новачок. Каже: ірландські танці цікаві та своєрідні. А ще – дуже корисні для здоров’я.

Ганна Заболотна, учасниця гуртка ірландських танців: «Стають гарнішими ноги. Прес качаю також».

Друзі Ганни дивуються, що в місті навчають такому екзотичному виду танцю. Атакують її запитаннями.

Ганна Заболотна, учасниця гуртка ірландських танців: «Скільки я займаюсь танцями? Чи все в мене виходить? Хочуть теж навчитися».

Вчиться танцювати і школяр Ілля. У гуртку він менше року. Проте вже так і сипле танцювальними термінами.

Ілля Зарубін, учасник гуртка ірландського танцю: «Степ, иногда лип, дабл-кат, променад. Говорят, почему именно ирландские? Я говорю, потому что так интересно танцевать. Ногами «ментылять», а руками нет».

Аби черкаські діти краще знали культуру та історію Ірландії, організатори гуртка демонструють їм тематичні фільми. Цей – про просвітителя, що навернув ірландців до християнської віри.

Подивилися фільм, послухали музику. Потому демонструють танцювальні номери. У класичних ірландських танцях танцюристи тримають руки нерухомо вздовж тулуба. За однією з версій, це тому, що католицькі священики вважали розпусними рухи руками й ногами під час танцю. Сьогодні танок для ірландців – це особлива частина їхньої культури, яку шанують і передають із покоління в покоління.

Їхня музика та народні танці нині надзвичайно популярні, хваляться організатори заходу. Ірландську культуру вивчають не лише в Європі, а й у Японії та Китаї. Віднедавна й у Черкасах.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські богатирі здобули 30 нагород на Кубку України з пауерліфтингу

У Києві відбувся Кубок України з пауерліфтингу та окремих вправ, який проводила федерація “Комітет пауерліфтингу України” (Ukrainian Powerlifting Committee...

На Черкащині дерусифікували автобусний маршрут (ФОТО)

На Черкащині провели дерусифікацію автобусного маршруту, який курсує між Черкасами та Багачево (колишнє Ватутіне). Так зміни відбулися завдяки втручанню...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x