Новини на ВІККАВіККА-новиниМАФи таки впорядкують

МАФи таки впорядкують

-

- Advertisment -

Архітектурна революція незабаром розпочнеться в Черкасах. Міська влада впорядковує малі архітектурні форми. Поки що лише на папері. Група архітекторів завершує розробку комплексної схеми розміщення МАФів у Черкасах. Чиновники вже порахували всі кіоски в місті та попередньо визначили, де можливе їхнє розташування. Вердикт для підприємців невтішний: більшість існуючих МАФів розміщені в недозволених місцях. Що треба зробити власникам кіосків, аби вберегти їх від демонтажу – розповість кореспондентка ВІККА-НОВИН Вікторія Курченко.

Хто де хотів, там і ставив. За таким принципом впродовж багатьох років у Черкасах розміщували кіоски. З «бездозвільними» МАФами чиновники не церемонилися. Такі споруди вирішили демонтувати. Так і робили впродовж двох років. Поки прокуратура Черкас не заборонила демонтаж. Утім, міські владці від упорядкування МАФів не відмовилися. Вирішили зробити це іншим шляхом. Міська рада ухвалила рішення про порядок розміщення малих архітектурних форм у Черкасах. Спершу чиновники взялися за дизайн МАФів.
Оксана Поліщук, начальник відділу дизайну міського середовища та вуличної інфраструктури МВК: «Коли я передивляюся всі кіоски, вже передивилася дуже велику кількість, – навіть не знайшла двох хоч чимось між собою схожих. Тобто ми маємо дуже плачевну ситуацію на сьогодні».
Аби все було в одному стилі – владці розробили типові форми МАФів. Тепер вирішують іншу проблему – хаотичне розташування цих споруд у місті.

Оксана Поліщук, начальник відділу дизайну міського середовища та вуличної інфраструктури МВК: «За вимогами державних будівельних норм, а також нормативних документів є певні відстані від перехресть, доріг, капітальних споруд, від вікон і т.д. На жаль, сьогодні ми маємо ситуацію, коли величезна кількість кіосків розміщена з порушенням даних норм».
Приміром, ось цих кіосків, за правилами, тут взагалі не повинно бути. У цій зоні, говорить Оксана Поліщук, вже є зупинка в комплексі з кіоском та торговельний центр. У новій схемі цих МАФів і не буде. Цю схему розробили черкаські архітектори, урахувавши всі вимоги.
Оксана Поліщук, начальник відділу дизайну міського середовища та вуличної інфраструктури МВК: «Комплексна схема на сьогодні розроблена в частині проведення повної інвентаризації кіосків, нанесення їх на графічному і електронному варіанті, а також розроблені проекті пропозиції щодо можливого розміщення в подальшому кіосків».
Відтак на багато кіосків очікує перенесення. Долучитися до розробки схеми пропонували, говорить Оксана Поліщук, і підприємцям. Аби для них це не стало неприємним сюрпризом. Але ті поки що ігнорують пропозицію.
Оксана Поліщук, начальник відділу дизайну міського середовища та вуличної інфраструктури МВК: «Прошу всіх підприємців впродовж тижня звернутися до ВАТ «Черкасицивільпроект», що на бул. Шевченка, 242/1, каб. 402, тел. 32-15-99 та надати свої пропозиції».
За прогнозом, нову схему мають затвердити у квітні. Потому в Черкасах розпочнеться архітектурна революція.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащанка стала чемпіонкою світу з боксу за версією WIBF

Марина Мальована здобула титул чемпіонки світу з боксу за версією Women's International Boxing Federation (WIBF) у поєдинку, який відбувся...

На Черкащині затримали лікаря-психіатра на видачі підробних діагнозів ухилянтам

Служба безпеки України спільно із Національною поліцією заблокували нову «схему для ухилянтів», організатор якої пропонував їм стати «психічно хворими»....

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x