Новини на ВІККАВіККА-новиниУ Черкасах зупинились тролейбуси

У Черкасах зупинились тролейбуси

-

- Advertisment -

Відсьогодні черкаські пенсіонери таки ходитимуть пішки. Працівники КП «Черкасиелектротранс» оголосили безстроковий страйк. Це означає, що на вулиці нашого міста тролейбуси вийдуть лише тоді, коли колективу підприємства повернуть заборговану заробітну плату майже за 4 місяці. На сьогодні цей борг складає близько 3 мільйонів гривень. Причина – невиплата державою компенсації за перевезення пільговиків. Мітингувальники нині налаштовані рішуче і вже планують масові акції протесту під міською адміністрацією. Посадовці мають свої аргументи у цій історії. Про них далі – у сюжеті.

Євгенія Гнєушева, кореспондент: «Сьогодні у черкаських тролейбусників – позаплановий вихідний, на рейс вийшли лише кілька десятків «рогатих».
Інші – сьогодні відпочивають у тролейбусному паркові, які і працівники КП «Черкасиелектротранс». Останні згадують: виплатити зароблені кошти за чотири місяці вони вимагали ще на попереджувальному страйку.
Олександр Нікіпєлов, голова страйкового комітету: «25 березня ми оголосили безстроковий страйк, поки нам не віддадуть заробітну плату. Працюватимемо частково, згідно Закону України «Про транспорт» ми повинні підтримати роботу безперервно діючого підприємства, у нас у місті це один «АЗОТ». Тож буде працювати спецрейс».
На відпочинку Алла Іванівна розповідає: тролейбус вона водить вже 30 років. Про це, говорить жінка, мріяла ще з дитинства.

Алла Онопрієнко, водій тролейбуса: «Я ще з дитинства мріяла бути водієм, я ще у школі писала твори, що хочу бути водієм тролейбуса чи таксі».

Утім, сьогодні жінку улюблена робота вже не так надихає. Тролейбусники зізнаються: їм набридло ще з грудня жити по вуха у боргах.
Алла Онопрієнко, водій тролейбуса: «Живеш за ті копійки, не знаєш, куди їх прикласти, ні одягтися, ні взутися, ні за садочок чи школу заплатити».
Нині тролейбусники пропонують скоротити кількість пільгових перевезень, підвищити вартість проїзду, а головне – таки віддати трударям чесно зароблені гроші. А ще, наголошує водій Валерій Посипайко, нарешті звернути увагу на аварійний стан 99% тролейбусів міста. Адже їзда на них – це справжній есктрим.
Ремонтувати ж «рогатих» – справа надзвичайно складна, а головне – дорога.
Міські посадовці запевняють: проблему вони розуміють і вже шукають шляхи її вирішення.
Андрій Дзюба, заступник міського голови Черкас: «Міська влада допомагає взяти кредит в банку, але виникли певні проблеми. На минулій сесії депутати проголосували за дозвіл взяти кредит під заставу 2 тролейбусів, але з’ясувалося, що Державна виконавча служба без попередження наклала арешт. Тому ми не змогли взяти кредит під цю заставу».
Вирішуватимуть долю КП «Черкасиелектротранс» вже на наступній сесії міськради, яка відбудеться 1 квітня. Кредит для повернення заробітної плати тролейбусникам посадовці запланували взяти під заставу міського майна.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Пішов у засвіти екссекретар Черкаської міської ради та колишній в.о мера

Перестало битися серце відомого підприємця і колишнього секретаря Черкаської міської ради Анатолія Каленчука. Про це ЗМІ.сk.ua стало відомо із власних джерел. Поховання...

Черкащанка стала чемпіонкою світу з боксу за версією WIBF

Марина Мальована здобула титул чемпіонки світу з боксу за версією Women's International Boxing Federation (WIBF) у поєдинку, який відбувся...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x