Новини на ВІККАВіККА-новиниІноземці допоможуть реконструювати історичні будівлі Черкас

Іноземці допоможуть реконструювати історичні будівлі Черкас

-

- Advertisment -

Іноземці допоможуть реконструювати історичні будівлі Черкас. Місто приєдналося до європейського руху з енергозбереження. А саме – Черкаси беруть участь у міжнародному проекті під назвою «SPINE». Після попередніх перемовин, днями фахівці з Європи відвідали обласний центр. Тут вони детальніше розповіли про сам проект. А головне – оглянули декілька історичних будівель Черкас, запропонованих мерією для реновації. Які саме – розповість Вікторія Курченко.

Архітектурні пам’ятки міста – час реконструювати. Це в мерії добре знають. Утім, завдання не з легких. По-перше, не відрегульоване законодавством. По-друге, потребує чималих коштів. Відтак на допомогу Черкасам прийшли європейці.
Сергій Корнієнко, начальник управління міжнародних зв’язків ЧТПП: «Черкаська ТПП подавала заявки на участь у міжнародних проектах.Нам запропонували взяти участь саме в такому проекті».
Йдеться про міжнародний проект під назвою «SPINE». Мерія на пропозицію взяти в ньому учать погодилася.
Андреа Бадджолі, координатор проекту SPINE: «Цей проект має на меті захистити історичні будівлі від руйнації, розробити найкращі шляхи їхньої реновації з використанням найсучасніших технологій».
Подібних проектів, наголошують члени єврокомісії, у світі чимало. Їхній, говорять, об’єднав досвід колег. Результат бачив заступник міського голови Ігор Гук у Венеції. Там у рамках проекту, розповідає, реконструювали історичну будівлю під університет. Причому впровадили ще й енергоощадливі технології. Гостя з Сербії розповідає, в чому їм допоміг проект.

Ніна Мітраніч, начальник департаменту містобудування муніципалітету м. Белград (Сербія): «Стара будівля, збудована щев 1824 році, була майже повністю зруйнована. Ми її переробилив гарний виставковий центр. Там тепер відбуваються різноманітні заходи».
У Черкасах фахівці оглянули три будівлі – музичну школу № 1, РАГС і Центр дитячої та юнацької творчості. Тепер вони все детально вивчать. Згодом запропонують, як реставрувати старобуди. А також встановити там спеціальні системи опалення задля енергоекономії. Проектні роботи європейці проведуть безкоштовно. Більше того, за умови позитивної співпраці, 30% витрат на себе візьме Комісія. А це дозволить, говорять у мерії, отримати в ЄБРР кредит на реконструкцію будівель із низькими відсотками.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині цієї ночі збили три ворожі БпЛА: уламки пошкодили інфраструктурний об’єкт

Минулої ночі в області пролунали тривоги через атаку ворожих безпілотників. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. За попередніми...

У Черкасах затримали підозрюваного у крадіжці та зберіганні наркотиків

Днями на вулиці Надпільна поліцейські отримали повідомлення про ймовірну крадіжку мобільного телефону, банківської картки та речей черкасця. Про це...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x