Новини на ВІККАВіККА-новини«Парампара» від Олексія Юріна

«Парампара» від Олексія Юріна

-

- Advertisment -

Келих романтики, казан гумору, кухоль філософії та глечик сьогодення дарує всім молодий черкаський поет Олексій Юрін. Свої кращі вірші він зібрав у першу власну книжку «Парампара». Що в перекладі з санскриту – передання інформації від покоління до покоління. Днями в музеї «Кобзаря» відбулася творча презентація. На написання віршів поета Юріна надихають… українські президенти. Чим саме – дивіться в сюжеті Ольги Скорик.

На поетичному небі Черкас з’явилася нова зірка – Олексій Юрін. Він – молодий, енергійний, свободолюбивий і з цікавим світобаченням. Саме його поет презентує у своїй першій збірці «Парампара».
Олексій Юрін, поет: «Іти на певний компроміс із владою огидно, Ти маєш, друже. як на біс, життя прожити в злиднях».
Із санскриту назва книги «Парампара» перекладається, як передання інформації від покоління до покоління. І це невипадково – своїм сучасникам і нащадкам Олексій дарує келих романтики, казан гумору, кухоль філософії та глечик сьогодення. Саме за таким принципом, зізнається автор, добирав поезію у свою перше збірку.
Олексій Юрін, поет: «Часто вночі до мене приходять Музи: для душі, просто так, для пісні. Може, тому мої вірші такі різні».
Олексій віршує з дитинства. Та всерйоз захопився поезією лише 4 роки тому, у 25. Із того часу він – бажаний гість на всеукраїнських поетичних фестивалях. Юрін увесь час шукає свою форму вираження. Перевагу віддає коротким за розміром, утім змістовним віршам. Зізнається, надихається буквально всім. Серед Муз поета навіть керманичі країни.

Поезія Олексія Юріна настільки мелодійна, що чимало його віршів уже стали піснями. На презентації їх можна було почути у виконанні барда Коки Черкаського та музиканта Олексія Хуторного.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині продовжить панувати тепла осінь – гідрометцентр

На Черкащині середній температурний фон 21°, що на 5° вище кліматичної норми, спостерігається вперше за 100 років метеорологічних спостережень....

З початку року рятувальникам Черкащини довелося ліквідовувати 472 пожежі в екосистемах

Порушення вимог пожежної безпеки під час перебування у лісових масивах, самовільне випалювання сухої рослинності, недотримання заходів пожежної безпеки під...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x