Новини на ВІККАСпортивні новиниЧеркаські баскетболісти повернулися зірками з чемпіонату Європи

Черкаські баскетболісти повернулися зірками з чемпіонату Європи

-

- Advertisment -

Спортивна гордість. Гравці баскетбольної школи «Черкаських Мавп» засвітилися на кадетському чемпіонаті Європи. У складі збірної вони відстоювали честь держави. Завдяки гарній грі черкащани стали головними дійовими особами спортивних ЗМІ не лише України, але й Європи. Про наших хлопців пишуть у газетах, на сайтах і говорять на телебаченні. Про свої враження та плани баскетболісти розповіли нашій Вікторії Хамазі.

Такий мушкетерський девіз і в черкаських баскетболістів Святослава Михайлюка, Ростислава Лунського та Володимира Потапенка. У свої 16 вони відстоювали честь всієї України на кадетському чемпіонаті Європи. Там довели: що вміють не лише гарно грати в баскетбол, але й надихати всю спортивну спільноту країни.

Святослав Михайлюк, гравець кадетської збірної України з баскетболу: «Все було організовано на дуже високому рівні. Рівень баскетболу, проживання, харчування – все було на високому рівні».

Ростислава Лунського спортивні оглядачі Європи прозвали символом команди. У свої 16 хлопець демонстрував недитячу жагу до перемоги та відчайдушно боровся за кожен момент на паркеті. Сьогодні спортсмен говорить: головне під час матчу – не стримувати емоції та бути зосередженим лише на грі.

Ростислав Лунський, гравець кадетської збірної України з баскетболу: «Я намагався їх не стримувати, а виплескувати цим самим заводити команду. Я намагався боротися до останнього. Музику слухав перед грою, це завжди допомагає. Намагався думати тільки про гру».

А от Володимир Потапенко на чемпіонаті Європи став справжньою опорою збірної. Його обов’язками був далеко не набір очок, а стримування перших номерів суперника. Найчастіше Володимир виходив на паркет у скрутних ситуаціях. Його бійцівські якості оцінили як суперники, так журналісти.

Володимир Потапенко, гравець кадетської збірної України з баскетболу: «Враження дуже позитивні, бо ми грали проти сильних команд. Це дуже великий досвід для нас. Дуже подружилися з іншими гравцями з України. Дуже класно провели літо: збори, змагання, виїзди».

Справжньою зіркою та відкриттям чемпіонату став Святослав Михайлюк. Він був не лише лідером команди та улюбленцем уболівальників, але й потрапив до символічної збірної чемпіонату Європи. Його гра змушувала трибуни скандувати.

Святослав Михайлюк, гравець кадетської збірної України з баскетболу: «Це для мене дуже неочікувано, бо в символічну збірну потрапляють гравці, команди яких потрапили у плей-офф. Для мене це було дуже приємно. Я маю мрію потрапити в NBA, але це буде дуже тяжко».

Нині баскетболісти активно готуються до наступного спортивного сезону та налаштовуються на новий навчальний рік у школі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Дим із Золотоніщини і пил із-за кордону – причини імли на Черкащині

У повітрі на Черкащині повисла імла. Повітря забруднене пилом і димом. Про це повідомляє Черкаський обласний гідрометцентр. Імла – суцільне...

СБУ затримала російського агента, який шпигував за позиціями ППО на Черкащині (ВІДЕО)

СБУ затримала чергового російського агента в Черкасах, який збирав розвідувальні дані про постійні пункти дислокації та бойові позиції підрозділів...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x