Новини на ВІККАВіККА-новиниЛіки в Україну завозять уже за новими правилами

Ліки в Україну завозять уже за новими правилами

-

- Advertisment -

Ліки в Україну завозять уже за новими правилами. З 1 березня набув чинності новий закон про імпортні препарати. Масово скуповувати ліки черкасці не ринули. Проте побоюватися дефіциту або зростання вартості ліків вони не перестали. Більше знають наші кореспонденти.

Відтепер усі іноземні медпрепарати паспортизують. У Кабміні ухвалили закон «Про ліцензування імпорту лікарських засобів», який зобов’язує виробників ліків пройти контроль і сплатити ліцензійний збір. В уряді запевняють, що медичне нововведення збільшить відповідальність імпортерів. Проте де-факто це означає, що деякі пігулки можуть зникнути, якщо фірма не пройде ліцензування.

Наталія Демченко, завідувачка аптеки: «Щоби запобігти ажіотажеві, який може виникнути в результаті закупівлі ліків населенням, ми запаслися достатньою кількістю лікарських засобів».

Людмила Карабін, фармацевт: «Нормальна стабільна ситуація, ажіотажу немає, як бачите самі».

Заспокоювати пацієнтів намагаються і чиновники. Мовляв, цей закон дасть змогу контролювати іноземного виробника й уникнути посередництва. Натомість хворі райдужним обіцянкам не дуже вірять. Вони побоюються, що деякі ліки з полиць аптек можуть зникнути або ж ціни полізуть вгору.

Марія, ВІЛ-інфікована: «Нині я вживаю препарат від печінки. Приймаю раз удень для профілактики. Готуюся до прийому РВ-терапії. Вона дуже впливає на організм. Треба підтримувати організм іншими препаратами: і печінку, і решту органів. Якщо зникнуть ліки, буде дуже складно».

Марія налякана, бо знає, що таке затримки з ліками. Торік на її очах через відсутність медикаментів помирали такі ж хворі, як вона.

Марія, ВІЛ-інфікована: «Багато людей приймають імпортні ліки. Вони – якісні, люди в них упевнені. Я проти, щоби ці ліки зникали з нашого ринку. Якщо зникнуть, то невідомо, чи будуть інші допомагати».

За даними МОЗу, імпортними є 88% препаратів для хворих на СНІД, 87% препаратів від туберкульозу та 90% для онкохворих. Чого чекати всім тим, хто буквально живе на ліках, достеменно невідомо. На знак протесту вони вишиковувалися під аптеками в «черги за життям». Однак до їхніх вимог скасувати документ ніхто не дослухався.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині триває зариблення Кременчуцького водосховища

У Черкаській області розпочали зариблення Кременчуцького водосховища. За обласною програмою, протягом тижня у водойму випустять майже 67 тонн мальків...

У Каневі почнеться опалювальний сезон: коли увімкнуть тепло

Під час останнього позачергового засідання виконавчого комітету Канівської міської ради ухвалили рішення про початок опалювального сезону 2024-2025 років. Про...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x