Новини на ВІККАВіККА-новиниЮні черкаські актори та співаки визначають із-поміж себе кращих

Юні черкаські актори та співаки визначають із-поміж себе кращих

-

- Advertisment -

«Весь світ – театр». Саме так назвали перший міський огляд-конкурс театрального мистецтва. Незвичайний проект ініціювала міська влада спільно з Черкаським драматичним театром. Випробувати свої сили на театральних майданчиках міста мають змогу юні актори та співаки, віком від 7 до 16 років. Проект «Весь світ – театр» об’єднав майже всі творчі колективи міста.

Останні підготування перед виходом на театральний майданчик. Для учасників першого міського огляду-конкурсу це – своєрідний дебют. Перед виступом юні актори ледь стримують хвилювання.

Дарина, учасниця: «Мені цікава ця опера, ми готувалися, хвилюємося та раді брати участь у цій програмі. Ми дуже готувалися, щоби відкрити вам справжню казку. Хочемо дуже перемогти, нам усі допомагали. Ми дуже старалися, щоби перемогти».

Анастасія, учасниця: «Я граю сороку в цій виставі, готувалися ми півроку, я дуже швидко ввійшла в цю роль. На цих змаганнях хочемо показати виставу, який у нас сучасний молодіжний театр, що ми можемо дарувати людям радість, коли вони дивляться на нас».

До участі в першому міському огляді-конкурсі «Весь світ – театр» долучилося понад 100 учасників із 15 навчальних закладів і 18 студій міста. Упродовж місяця журі проекту має переглянути 26 вистав.

Сергій Проскурня, в.о. художнього керівника Черкаського обласного драмтеатру: «Це перший такий експеримент. Не буде переможених. У нас усі колективи, які взяли участь у конкурсі-огляді, вийдуть на сцену обласного театру імені Тараса Шевченка».

Не приховують свого хвилювання й викладачі. Адже участь вихованців у цьому конкурсі для них – іспит. Юні актори музичної школи №2 вирішили дивувати суворе журі постановкою опери Миколи Лисенка «Коза-Дереза».

Людмила Головатюк, директор музичної школи № 2: «Таке в нас відбувається вперше. Я вважаю, що це дуже цікаво та пізнавально, бо жанр опери дуже складний. І коли беруть участь діти, то це дуже складно й цікаво не тільки для глядачів, але й для самих дітей».

На думку викладачів, лише діти можуть вжитися в ролі своїх персонажів максимально реалістично.

Людмила Головатюк, директор музичної школи № 2: «Учасники можуть ліпше висловити свої відчуття, душевний стан і просто втілити в життя те, що хотів композитор. Готувалися 3-4 місяці. Як тільки почули про цей конкурс, одразу розпочали підготовку».

Фінал конкурсу відбудеться 27 березня на сцені драматичного театру. У планах організаторів влаштувати своєрідну зустріч акторів із юними театралами, адже проект фінішує в Міжнародний день театру.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Осіннє потепління на Черкащині: середа стане найтеплішим днем тижня

Після прохолодної погоди осінь потішила жителів Черкащини підвищенням температури до норми. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. Середній...

В Уманському районі рятувальники загасили пожежу трактора

21 жовтня в селі Теолин Монастирищенської громади на полі під час руху трактора виникла пожежа. Про це повідомляє пресслужба...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x