НовиниУ Черкасах "вбили" Шевченка (ВІДЕО)

У Черкасах "вбили" Шевченка (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Днями вся Україна вшановувала пам'ять українського генія Тараса Шевченка, який помер 10 березня 1861 року. Щоб перевірити, чи знають містяни про обставини смерті генія, у них поцікавилися: "За що вбили Шевченка?"

Про те, як відповідали черкасці на провокативне запитання, ідеться у черговому випуску програми "Провокація" на телеканалі "ВІККА".

"Не знаю. Чимало здогадок, що його вбили через те, що він неправильно написав заповіт", – говорить одна з героїнь програми.

Натомість думки розділилися у двох дівчат. Одна відповіла: "За те, що він хотів волю народу, хотів, щоб не було кріпацтва, писав такі вірші". Інша ж заперечила: "А хіба його вбили, він не помер?"

Ще одна молода пара погодилася з тим, що Шевченка вбили "за волю, любов до України".

"Чому вбили? Він сам помер", – впевнено відповів хлопець.

"Мабуть, за його поезію. За те, що він висвітлював ті події такими, якими вони були насправді. За те, що він писав про владу правду" – говорить наступна дівчина. Вона, якби мала можливість побути в тому часі, "відправила б Шевченка у безпечне місце", щоб він міг і далі творити, бо ж якби не "вбивця Жуков", то знайшлися б й інші.

"Я думаю, за його погляди. На той час не дуже слухали народ. І не дуже хотіли слухати. Я сама з Канева і з цією історією дуже близько знайома. Його вбили за його погляди, за його точку зору, за те, що він боровся за права та свободу людей, що було нікому не потрібно" – розповіла канівчанка.

"Може, тому що він був за Україну, писав все про Україну. І це комусь не подобалось. Бо тоді не легко було жити. Якби він з німцями у 41 році відступив, то це може і врятувало б йому життя. Але йому краще було залишитися в Україні", – відповіли на питання журналіста черкащанки.

Ще одна ж містянка впевнено заперечила факт вбивства генія: "Його не вбили. Він помер".

"Шишкін вбив генія. Як Німцова вбили. Таких особистостей дуже не люблять", – сказала черкащанка на питання, чим мотивувався Шишкін, коли стріляв у Шевченка.

Ще один чоловік відповів, що "Шевченко хворів і потім помер".

"Його не вбили, він сам помер" – сказав наступний хлопець. "Ні, його вбили за політичні погляди, які відрізнялись від поглядів влади. Він писав вірші, які були проти політики російської імперії", – заперечила дівчина.

Натомість хлопець знову продовжив: "Шевченко був у засланні. А потім після цього помер сам, через те що захворів".

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Очікуються дощі та грози: погода на Черкащині зміниться

Синоптична ситуація на Черкащині почне змінюватися під впливом циклону з південного заходу. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з...

На Черкащині до суду скеровано справу посадовиці за приховування понад 2,4 млн грн у декларації

Прокурори Золотоніської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт проти начальниці одного з відділів районної державної адміністрації. Про це...

Цікаве:

Шампанське і десерти: як правильно підібрати гастрономічну пару?

Ігристі вина — це дуже смачні напої, і вивченню...

Композитна чи Металева арматура – що краще для фундаменту?

Вибір правильного типу арматури має вирішальне значення для забезпечення...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x